Hetek Univerzum
Rossz konszenzus helyett őszinte vitát az abortuszról!

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Rossz konszenzus helyett őszinte vitát az abortuszról!
2019. 06. 06.
Vihart kavart a múlt héten Cseh Katalinnak, a Momentum EP-listavezetőjének 2015-ös Klubrádióbeli szereplése. Az ügy ráirányította a közfigyelmet egy fontos kérdésre. Arra, hogy fájóan hiányzik a magyar politikai életből egy életpárti politikai erő.(2019.06.07.) 

Korábbi cikkünket azért tettük ismét elérhetővé, mert szeptember 15-étől életbe lép az a miniszteri rendelet, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője szerint egészen pontosan azt jelenti, hogy abortusz előtt az anyának meg kell hallgatnia a baba szívhangját. A politikus évek óta küzdött ezért, most pedig köszöntet mondott többek között Gavra Gábornak, a Hetek korábbi lapszerkesztőjének „az életvédő szemléletformálásért végzett munkájáért”. Dúró Dóra az alábbi cikket fel is olvasta a parlamentben.

Cseh Katalin ugyanis nem egy szélsőségesen abortuszpárti közszereplő a mai Magyarországon. A helyzet életvédő szemszögből ennél rosszabb: Cseh Katalin a mai magyar (és európai) konszenzus képviselője a maga abortuszpárti álláspontjával – más kérdés, hogy ezt az abortuszpárti álláspontot ő büszkén, míg a Fidesz és a KDNP politikusai – jó esetben – szemlesütve képviselik.

Ennek a konszenzusnak köszönhetően van hatályban változtatások nélkül az 1992-es, ironikusan magzatvédelminek nevezett, kifejezetten liberális magyar abortusztörvény, és ez a konszenzus söpörte le Dúró Dóra tavalyi javaslatát, amely hangsúlyozottan nem az abortuszszabályozás szigorítását kezdeményezte, hanem mindössze arra tett javaslatot, hogy

legalább egyszer az életben kommunikáljon egymással a magzat és a sorsáról döntő anya.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!