hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pride: Jézus is felvonulna?
Keresztények a melegházasságról

2015. 07. 09.
Nagy visszhangot váltott ki múlt heti számunkban Mészáros István Lászlónak, az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága volt alelnökének a cikke. (A melegházasság puccsszerű bevezetése. Hetek, 2015. július 3.) Szintén a múlt héten a valasz.hu interjút készített Ruff Tibor filozófus-teológussal a Hit Gyülekezete álláspontjáról, a mandiner.hu pedig Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát véleményét idézi a homoszexualitás kérdésében. A válaszokból kiderül: a keresztény világ álláspontja  Magyarországon is megosztott. Összeállításunkban idézünk ezekből a vélemé­nyekből és olvasóink üzeneteiből is, amelyeket cikkeinkhez küldtek vagy posztoltak a Facebookon.

A keresztény melegaktivistákból álló Facebook-csoport a világhírű evangélista, Billy Graham nevével toboroz résztvevőket a Budapest Pride-ra. A prédikátor könyvei és személyes látogatásai révén Magyarországon is közismert, ezért kíváncsiak voltunk: valóban támogatja-e a melegházasságot, vagy a hazai aktivisták élnek vissza a nevével? Mindenkit szeretnénk megnyugtatni: a most 96 esztendős Billy Graham – akit Teréz anya, XXIII. János pápa és Martin Luther King mellett a 20. század egyik legjelentősebb keresztény személyiségeként említenek – honlapján keresztül válaszolt arra a gyakorta elhangzó kérdésre, hogy vajon elismeri-e a Biblia a homoszexuális kapcsolatok bizonyos formáit.

Jézus sem hallgatott

Billy Graham szerint „a Biblia tartalmazza Isten mestertervét a házasságról és a szexuális kapcsolat nagyszerű ajándékáról. A Teremtés könyve (1Móz 2:24) szerint ezt az ajándékot Isten egy férfi és egy nő számára adta, a házasság keretein belül. A szöveg nem utal kivételekre, például a homoszexuális partneri kapcsolatokra. A Teremtés könyvétől kezdve a Biblia folyamatosan méltatja az egy férfi és egy nő által kötött házasságot, ezzel szemben ahányszor csak említést tesz a homoszexualitásról, azt mindig negatív értelemben teszi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!