hetilap

Hetek hetilap vásárlás

1999. 09. 11. (III/36) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Magányos küzdelem a függetlenségért

Nemzetközi képmutatásnak nevezte José Ramos-Horta kelet-timori Nobel-békedíjas politikus azt, hogy a nemzetközi közösség kivár a kelet-timori beavatkozással. Horta, aki 1996-ban éppen a tartomány lakóinak jogaiért folytatott harccal érdemelte ki a békedíjat, a La Libre Belgique cím? belga lapnak elmondta: míg Koszovóban a NATO egyoldalúan bombázni kezdett anélkül, hogy megvárta volna az ENSZ-mandátumot vagy a szerbek beleegyezését, Kelet-Timoron már 24 éve folynak a jogsértések és a népirtás, amelyek fölött az Egyesült Államok és Európa szemet hunynak. Nem egyszerűen nem avatkoztak be, de a legkisebb nyomásgyakorló intézkedést sem hozták Indonézia ellen – mondta Horta, aki szerint a katonai beavatkozás hiányában kelet-timoriak ezreire vár kivégzés, éh- vagy szomjhalál. William Cohen amerikai védelmi miniszter azonban kizárta országa beavatkozását, mondván, Amerika "nem lehet a világ csendőre".

Újraírt ostromkrónika

Tovább gyűrűzik az Egyesült Államokban az a belpolitikai botrány, amelyet a hat évvel ezelőtti wacói tragédia ügyében előkerült újabb bizonyítékok okoztak. Mint arról lapunk is hírt adott, az FBI a közelmúltban elismerte, hogy a David Koresh vezette kultusznak otthont adó Mt. Carmel épületegyüttesre gyúlékony anyagokat is tartalmazó könnygázbombákat lőttek ki, nem sokkal azelőtt, hogy az épület kigyulladt. Bár az FBI határozottan cáfolja, hogy a nyolcvan ember halálát okozó tűz keletkezéséhez bármi köze lehetne a könnygázbombáknak, egyre nő a feszültség Janet Reno igazságügy-miniszter és az FBI vezetője, Louis J. Freeh között. Reno ígéretet tett arra, hogy ezúttal végére jár az ügynek. Ennek értelmében csütörtökön már kinevezte a vizsgálatot végző független bizottság elnökét John Danworth, a demokraták bizalmát is élvező volt republikánus szenátor személyében. A Fehér Ház egyelőre Reno mellett áll, és a titkosszolgálatot hibáztatja az igazságügy-miniszternek adott hiányos tájékoztatásért.

Kormánykritika a tartományokban

Hasonló eredményeket hoztak a Brandenburg és a Saarland tartományokban megrendezett parlamenti választások: az SPD-ből és a zöldekből álló piros-zöld kormánykoalíció erős szavazatvesztesége és a nyereség az ellenzéki párt, a kereszténydemokraták (CDU) oldalán, mely kormánypozícióba is hozta a CDU-t Saarlandban.

Törvényes harc a terrorizmus ellen

"Ördögtől megszállt" ember volt a szomszédja állítása szerint a Hoszni Mubarak egyiptomi elnök ellen merényletet elkövető Hasszán Szulejmán, bár nem tartott fenn kapcsolatot iszlám fegyveresekkel. A támadót az elnöki testőrség lőtte le, miután késsel próbálta megölni Mubarak elnököt Port Szaid városában. A Budapesten tárgyaló Ahmed Fati Szurur, az egyiptomi parlament elnöke a merénylettel kapcsolatban lapunknak elmondta: országa jogállam, csak a törvények által megengedett eszközöket használhat a terroristák elleni harcban.

Brit lap az albán maffiáról

Megalakult a magára sokat várató ENSZ Rendőrakadémia Koszovóban, hogy betöltse a korábbi rendőrség tagjainak Szerbiába történő távozását követően kialakult űrt. A szerb és albán kadétok közti kölcsönös bizalmatlanságot azonban egyelőre még ezzel a lépéssel sem sikerült feloldani, jóllehet égető szükség lenne rá az egyre erősödő maffia akcióinak megfékezéséhez – állítja a The Daily Telegraph cím? angol lap.

Új partnerekkel találkozunk

A magyar diplomácia azon dolgozik, hogy hiteles kép alakuljon ki Magyarországról NATO-szövetségeseinkben és az EU-tagországokban – nyilatkozta Horváth Gábor külügyi szóvivő a Heteknek. A külügyminisztérium továbbra is támogatja a vajdasági magyarság autonómia-koncepcióját és nemzetközi szinten is el akarja fogadtatni a tervezetet. Készül a találkozó az új NATO-főtitkárral és az Európai Bizottság frissen kinevezett képviselőivel is.

Athéni földrengés

Nyolcvan fölé emelkedett az athéni földrengés halálos áldozatainak száma, és mintegy 10 ezren kényszerültek otthonukon kívül tölteni az éjszakát. Az áldozatok között tizenkét gyermek is van. Külföldi turisták nem szerepelnek a halottak és az eltűntek között     Fotó: MTI

Belföld

Parlamenti nyitány: minden maradt a régiben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött meg hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszakának első plenáris ülése. A kormányfő higgadt, mértéktartó stílusban kifejtette: A magyar gazdaság olyan erős, hogy a rendkívüli csapásokat is állja, a természeti katasztrófák ellenére sikerült egyensúlyban tartani a költségvetést, és nem kellett lemondani a magas gazdasági növekedésről sem. Felhívta a figyelmet: eddig 119 önkormányzati és 688 személyi tulajdonban lévő épületet állítottak helyre, és szeptember 20-ig felépül az utolsó, sérülést szenvedett iskola is. Kiemelte azt is, hogy hosszas huzavona után sikerült méltó helyet találni az új Nemzeti Színháznak a Duna partján.

A Hit Gyülekezete országos vezetőségének nyilatkozata

A Hit Gyülekezete vezetősége határozottan visszautasítja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr a Parlamentben egy vezető ellenzéki politikust úgy igyekezett ledorongolni, hogy annak vélt társadalmi kapcsolatrendszeréhez tartozó állampolgárok vallási, felekezeti hovatartozását firtatta és gúnyolódásának tárgyává tette. Bár a miniszterelnök úr által emlegetett MSZMP Központi Bizottságának legfeljebb annyi köze volt a Hit Gyülekezetéhez, hogy már az is üldözte egyházunkat, mégis veszélyes útnak tartjuk, hogy a politikai ellenvetésekre a miniszterelnök nem konkrét politikai érvanyaggal, hanem egyházak és állampolgárok diszkriminálásával, megbélyegzésével válaszolt. Egy miniszterelnök részéről ez súlyos hiba.

Újra van Juszt-ügy

Györgyi Kálmán legfőbb ügyész felülbírálta a fővárosi főügyész, illetve saját helyettese korábbi határozatait Juszt László úgynevezett államtitok-sértési ügyében. Ennek következtében a rendőrség folytathatja a nyomozást.

Agrárbéke várható

Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke által vezetett tárgyalódelegáció újra tárgyalt a Földművelésügyi Minisztérium (FVM) vezetőivel. A csütörtöki tárgyaláson, amelyet a minisztérium részéről Tamás Károly közigazgatási államtitkár vezetett, a termelők lényeges követelései szakértői szinten elfogadásra kerültek. Az FVM tárgyalócsoportja hétfőig kért időt a megállapodás házon belüli további egyeztetésére. Hétfőn és kedden szakértői egyeztetésekkel folytatódik a tárgyalás, amit a tervek szerint szerdán a megállapodás ünnepélyes aláírásával zárnának. A megállapodásnak a jövő évi költségvetés parlamenti zárószavazása előtti megkötésével a minisztérium nehéz feladatot vállal fel. A követelések többsége érinti a jövő évi agrárköltségvetést, így nem közömbös, hogy megkapja-e az FVM az igényelt 413 milliárd forintot. Ha a szaktárca aláírja a termelőkkel a megállapodást, de nem kap a kormánytól a teljesítésre kellő fedezetet, hogyan számol el a gazdák felé, tovább hárítja-e a felelősséget a megállapodás be nem tartásáért? Az FVM helyzetét tovább nehezíti, hogy több piacszabályozási és export-import kérdésben a megállapodás pontjai túlnyúlnak a minisztérium hatáskörén. A követelések középpontjában a termelők részéről a felgyülemlett agrárhitelek konszolidációja, a minisztérium részéről a szövetkezeti külső üzletrész-tulajdonosok készpénzben történő kifizetése áll. Mindkét pont költségigényes, tehát megvalósításukhoz a kormány és a parlament jóváhagyása is szükséges.

Bizalmat szavaztak Sándor Lászlónak

Bizalmat szavaztak szerdán Sándor Lászlónak, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége elnökének a szervezet szövetségi tanácsában. Sándor László maga kezdeményezte a bizalmi szavazást, mert több tagszervezeti vezető korábban – és a gyűlésen is – bírálta a politikus–érdekvédőt az általa felvett postabankos VIP-hitelek miatt, illetve sürgetve a legnagyobb szakszervezeti szövetség megújítását. 83 küldött bizalmáról biztosította az elnököt, 23 "nem" szavazat ellenében. A Papíripari Dolgozók Szakszervezete (PDSZ) másnap hivatalosan bejelentette, hogy kilép az MSZOSZ-ből. Egyes elemzők szerint más tagszervezeteknél is fontolgatnak hasonló lépést.     Fotó: MTI

Tasnádi áldozatnak vallja magát

Előzetes letartóztatásba helyezték Tasnádi Péter vállakozót, akinek cégei többek között adósságbehajtással, illetve biztonsági szolgáltatásokkal foglakoztak. Egyes információk szerint a rendőrség szervezett alvilág elleni akciósorozatának egyik epizódja az ismert férfi letartóztatása. Mindenesetre ellentmondásos, hogy a rendőrség úgynevezett zöld számot nyitott, ahol bejelentést tehet az, akit atrocitás, zsarolás vagy valamilyen sérelem ért Tasnádi csapatától. Ez egyes szakértők szerint olyan, mintha utólag keresnék az igazolásokat az ügyhöz. Tasnádi nyilatkozata szerint politika áll a rendőrségi fellépés hátterében.

Osztrák vélemény a magyarországi maffia- helyzetről

"Magyarországon a szervezett bűnözés már beépült az államgépezetbe" – jelentette ki a közelmúltban Rudolf Gollia, az osztrák belügyminisztérium szóvivője. Garamvölgyi László, a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy erre nincsenek információik. Irk Ferenc egyetemi tanár szerint nagyon nehezen bizonyítható állítást tett az osztrák szakértő.

Mancs mancsai előtt hever az ország

Pintér Sándor belügyminiszter hivatalában fogadta és elismerésben részesítette a polgári védelem speciális akciócsoportjának tagjait, akik az elmúlt hetekben a törökországi földrengés utáni mentőakcióban vettek részt. A képen: a fotósok kereszttüzében a sztárkutya, Mancs.    Fotó: MTI

Hit és értékek

Vita egy Flavius-idézetről

Alig néhány soros szöveg. Azóta, hogy egy Rómában élő, görögül író zsidó szerző i. sz. 93-ban papírra vetette, szinte egyfolytában vitatkoznak róla. Kutatták szerzőségét, szövegének hitelességét; nyomozták forrásait és hogy ki, mikor, hogyan idézte; ízekre szedték szavait és mondatait; nagyító alá vették stílusát, szófűzését. Hogy miért kell ilyen nagy hűhót csapni e csaknem kétezer éve íródott nyúlfarknyi szöveg körül? Azért, mert Josephus Flavius Jézusról szóló néhány soros tanúsága – ha valóban ő és valóban ilyen formában írta – a legkorábbi külső bizonyíték, amely megerősíti az evangéliumok történeti hitelességét.

HÁTTÉR

Újabb frontok a Kaukázusban

Hogyan lehetséges, hogy elveszítettük az egész körzetet? Miért van az, hogy a zárt katonai településeken történik a legtöbb terrorcselekmény? – ilyen kérdésekkel fordult Jelcin elnök szeptember 7-i találkozóján az új orosz miniszterelnökhöz, Putyinhoz a Kremlben.

A Komszomoltól Dagesztánig

"Esküszöm, akkor is folytatom a harcot, ha a föld utolsó csecsenjét is fel kell áldozni" – mondta Samil Baszajev, aki a legtöbb csecsen szemében nemzeti hős, az orosz közvélemény szerint azonban a "bugyennovszki hentes", közönséges terrorista… Az iszlám gerillavezér életútját a Kommerszant cím? orosz hetilap cikkei alapján idézzük fel.

Veszélyben a vallásszabadság

Mint arról múlt heti számunkban rövidhírként beszámoltunk: A lelkiismereti és vallásszabadság eszméjének torzulása Magyarországon címmel tette közzé nemrég elkészült jelentését az Emberi Jogok Határok Nélkül (HRWF) elnevezésű, brüsszeli székhely? szervezet. Az elemzés aktualitását az 1990/IV. számú törvény tervezett módosítása adja, mely jelentős változtatásokat eszközölne az immár majdnem tíz éve eredményesen működő szabályozáson. A szervezet megítélése szerint veszélyben vannak az eddig kivívott eredmények.

Vélemények az Emberi Jogok Határok Nélkül szervezet dokumentumáról

Miután a dokumentum rövid idő alatt minden parlamenti képviselőhöz, egyházhoz és jelentősebb társadalmi szervezethez eljutott, az érintettek reagálásaiból a már korábban is jól elkülönülő két táborra asszociálhatunk.

Határ a csillagos ég

A fő értéktermelő vállalatok nem Európában, hanem az Egyesült Államokban találhatók – derült ki a The Boston Consulting Group (BCG) tanulmányából, amely a vállalatok növekedési ütemét, illetve a részvényértékük emelkedését vizsgálta. Eszerint az első száz legdinamikusabb értéktermelő vállalatból 69 amerikai, 29 európai és csak egy japán. Ez a jelenség egyaránt jellemző a telekommunikáció, és a bankszféra vagy akár a kereskedelem területére.

Óvatos optimizmus a tőzsdéken

A kedvező foglalkoztatási adatoknak köszönhetően újra emelkedésnek indultak az amerikai részvényárfolyamok, a Dow Jones és az SP 500 egy, a Nasdaq két százalékot emelkedett, és a harmincéves államkötvények hozama is újra mérsékelt csökkenésnek indult. A visszatért amerikai optimizmusnak köszönhetően 3-5 százalékot emelkedtek a nyugat-európai tőzsdék is, kivéve a londoni tőzsdét, ahol a Bank of England szerdai 25 bázispontos kamatemelése az optimizmust valamelyest lehűtötte.

Arany, ami fénylik

Az utóbbi években kisbefektetőként sokat tanultunk a részvényekről, a kötvényekről és az állampapírokról, ezek kockázatáról és várható hozamukról. Kevesebb szó esik azonban manapság az aranyról, mint könny? hasznot hozó befektetésről, pedig a váratlan politikai vagy pénzügyi krízisek idején a lehető legstabilabb befektetési forma lehet, nem is beszélve az ezredfordulós számítógépes kihívásokról.

Dolgozni csak szépen

Egy magyar munkavállaló átlagosan egy év alatt még mindig csak negyedannyi értéket képes előállítani, mint amerikai társai, és csak egyharmad annyit, mint a nyugat-európai alkalmazottak – derül ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) napokban közzétett jelentéséből. A világon a legproduktívabb munkavállalók az amerikaiak, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy időben ők dolgoznak a legtöbbet. Sőt munkaidejük évről-évre nő. Figyelemre méltó azonban, hogy az egyre kevesebbet dolgozó japán és nyugat-európai munkatársak produktivitása gyorsabban növekszik az amerikainál, bár termelékenységben még jócskán le vannak maradva az USA-tól.

Viziblokád a Duna romániai szakaszán

Kisebb viziblokád alakult ki a Duna romániai szakaszán. A román szállításügyi miniszter ugyanis lezárta a jugoszláv hajók elől a folyószakaszt, mivel a szerb hatóságok hónapok óta 150 román uszályt és hajót tartóztatnak fel. Emellett a szerb illetékesek megtiltották a lebombázott újvidéki hidak miatt használhatatlan dunai szakaszt elkerülő bácskai csatorna használatát is. Jugoszlávia egyébként nem enged át bolgár és ukrán hajókat sem. A három érintett ország rendkívüli tanácskozást szervez a megoldás érdekében, hiszen ettől a konfliktustól eltekintve a NATO-bombázások során leállt dunai hajózás miatt súlyos veszteséget szenvednek el.    Fotó: MTI

KÁVÉSZÜNET

Williams megállította Szelest

Lehet, hogy teljesül Richard Williams álma és két lánya, Venus és Serena játssza a US Open idei döntőjét? Még nem tudni. Ám az biztos, hogy kisebbik lánya, Serena Williams életében először került Grand Slam torna elődöntőjébe, miután 4:6, 6:3, 6:2 arányban búcsúztatta az addig magabiztosan menetelő Szeles Mónikát.

A magyar vizilabdások az EB döntőjében

Kiss Gergely lövését próbálja blokkolni a német Rene Reimann a vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország–Németország mérkőzésen. A címvédő magyarok 15-4-re győztek. A következő ellenfél Olaszország volt, akiket az elődöntőben 6–5-re vert válogatottunk. Az aranyért Horvátországgal játszunk   Fotó: MTI

Csoda a golfpályán

Telitalálatos lottózáshoz hasonló eredményt ért el egy angol golfozó: csaknem 130 méteres távolságból elsőre beütötte a labdát a lyukba, nem sokkal később pedig bő 160 méterről megismételte a "hole in one-t" a huntercombe-i golfpályán. Annak az esélye, hogy egy golfozó életében egyszer ilyen távolságból elsőre célba találjon a labdával: 1:42952, annak pedig, hogy egy játszmán belül kétszer is, egy a tizenhárommillióhoz – számította ki a kissé furcsa, bár "találó" nev? brit Hole In One (Egyből Lyuk) társaság. A kétszeres telitalálatos játékos 25 éves, Paul Chanának hívják, és amatőr. Mint mesélte, igencsak meghökkent első "ászánál", a második felfedezésénél pedig – amikor a labdát keresgélve végül a lyukban találta meg – úgy érezte magát, mint egy telitalálatos lottónyertes. Chana két hihetetlen "hole in one-ja" ellenére is csak a harmadik lett a tornán. (MTI)

Todt magyarázza a bizonyítványt

A Forma–1-ben szereplő Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt megvédte az ír Eddie Irvine-t, miután az utóbbi időben sorozatos bírálatok érték. Todt úgy véli: az elmúlt időszakban túl sokan kritizálták Irvine-t, ráadásul a legtöbben alábecsülik képességeit. A monzai tesztekből kiindulva Irvine-nak kell megnyernie a hétvégi Olasz Nagydíjat, és ez közelebb vinné a világbajnoki cím megszerzéséhez is. Az élen jelenleg a tavalyi győztes finn Mika Häkkinen áll hatvan ponttal, második Irvine ötvenkilenc ponttal. "Sokan nem is tudják, mi mindent köszönhetünk Irvine-nak, főleg azok nem, akik már három éve rá akarnak beszélni, hogy küldjem el a csapattól – mondta Todt (aki jövőre el is küldi Irvine-t…). – Ha Irvine nincs, akkor Schumacher sem tudott volna ilyen remek eredményeket elérni. Szükség volt valakire, aki saját magát is hajtva a kétszeres világbajnokot egyre jobb teljesítményre ösztönzi." A csapatfőnök nevetségesnek tartja azokat a vádakat, melyek szerint nem is igazán örülne Irvine győzelmének. Todt úgy véli: neki az a feladata, hogy a Ferrarit sikerre vigye, mindegy, hogy kivel. Igaz, nem is tagadja, hogy a július 11-i silverstone-i súlyos balesete után még csak lábadozó német világbajnok életvitele közelebb áll hozzá, mint Irvine-é, aki rendszeresen jár diszkóba, s barátnői kizárólag modellek lehetnek. Todt ma már sajnálja, hogy Irvine a Stewarthoz távozva helyet cserél Barrichellóval, de úgy érzi: a válás elkerülhetetlen volt. (dpa)

Programajánlat

Budapesti Nemzetközi Vásár – Fogyasztási Cikkek VásáraSzeptember 10–19. Budapest Hungexpo Vásár és Reklám Rt. Telefon: 06(1)263–6000 I. Nemzetközi Szilvalekvárfőző VersenySzeptember 10–12. Helyszín: Szatmárcsekei Kultúrház és udvara A verseny pénteken 14.00 órától vasárnap 9.00 óráig folyamatosan tart, közben a látogatók a főzés népi szokásaival ismerkedhetnek, lovaskocsiról megtekinthetik a környék turisztikai látványosságait. Telefon: 06(42)310–535Görög Napok – rendezvénysorozat Szeptember 10–17., Győr Telefon: 06(96)427–966Természet és táj Izraelben Fotókiállítás Shuai Ginott felvételeiből.Megtekinthető október 5-ig. Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest VIII., Szabó Ervin tér 1. Telefon: 06(1)318–5914 vagy 318–5815WindowsIS informatikai fesztiválHelyszín: Budapest XI., Szeptember 10–12. Pázmány P. u. 1/b Rendszergazdák fóruma, Sulinet-találkozó, kerekasztal-beszélgetések és az Office 2000 bemutatása várhatóKedvezményes ruha – és cipővásárSzeptember 8–12. Budapesten a Körcsarnokban, az Olimpiai Csarnokban és a Sátorpavilonban. Nyitva: 10–19 óráig (mindennap) Telefon: 251–8987, 252–9556

Túraprogramok a KSK szervezésében

Szeptember 11.: Túra a PilisbeTalálkozás: 9 órakor a HÉV Batthyány téri megállójában Túravezető: Fogarasi RolandSzeptember 18.: Túra a BörzsönybeTalálkozás: 8.30-kor a Nyugati pu. melletti McDonald\'s előtt Túravezető: Gedeon András

Tony Blairnek anyósa segít

Nem elég, hogy bokros teendői, szerteágazó munkája miatt hosszú éjszakákat tölt talpon, gyakran még a nyugodt reggeli reménye is szertefoszlik, főként ha anyósának politizálni támad kedve. Ezt maga Tony Blair brit kormányfő ismerte be, amikor feleségével az egyik legkelendőbb angol hölgymagazin olvasóinak kérdéseire válaszolt. Tony Blair hitvese, Cherie azt is felfedte, hogy édesanyja nemcsak a nyugdíjasok jogairól, a kormány politikájáról szokott kiselőadást tartani a reggeli kávé fölött. Bizony heves szóváltásba is kerül vejével, ha felvarrja a nadrágját, esetleg megpróbál egy-egy pulóverrel kedveskedni, hogy felhívja a miniszterelnök figyelmét arra: nem ildomos slamposan vagy elnyűtt kedvenc ruháiban megjelenni a nyilvánosság előtt, bármennyire szereti azokat. A brit kormányfő mindennapjairól elmondta, hogy a zsúfolt programok miatt a rengeteg átnézni és átolvasnivaló éjszakára marad. Azonban hozzászokott a napi öt-hat óra alváshoz, mert amikor a gyerekek kicsik voltak, nagyrészt ügyvéd neje tartotta el a családot, s hogy tehermentesítse, a családfő kelt fel éjszakánként kétszer-háromszor pelenkát cserélni és megitatni a fiúkat. "Úgy gondolom, elég gondos apa voltam" – mondta Tony Blair, hozzátéve, hogy manapság nagyon kevés ideje jut a családjára. Cherie asszony megerősítette, hogy igen tevékeny támogatást kapott férjétől a kicsik gondozásában. És ki hinné, hogy a politikai ambíciókat tekintve Cherie gyerekkorában túltett későbbi férjén. "Amikor 14 éves voltam, azt mondtam az osztálytársaimnak, hogy miniszterelnök leszek." Rögtön hozzátette azonban, hogy számára ma már elképzelhetetlen a Hillary Clinton-féle karrier. "Mire Tony távozik a Downing Streetről, addigra szerintem telítve leszek a politikával" – magyarázta a brit first lady. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!