hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Minden hadszíntér a totális háborúban

Negyedik generációs hadviselés címmel jelent meg az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója, Somkuti Bálint új könyve, de a szerzőt aktuális témákról is kérdeztük.

Hihet-e Orbán Viktor Mark Ruttének?

Három elnöki ciklus és több országos botrány, valamint egy összeomlott kormánykoalíció és egy elvesztett választás után Hollandia ügyvezető miniszterelnöke, Mark Rutte előre menekülne – egyenesen a NATO főtitkári székébe.

Izrael egzisztenciális harca új szintre léphet a Hezbollah elleni offenzívával

Ahogy zárul le lassan a rafahi, Hamász megtörését és a túszok hazahozatalát célzó intenzív izraeli hadművelet, egyre világosabbá válik, hogy a Hezbollah elleni háború elkerülhetetlen északon.

Vigyázó tekintetetek – E heti köszöntőnk

Három napig lélegzet-visszafojtva figyelte az ország, hogy továbbjut-e csoportjából a magyar válogatott. 

Belföld

Elmaradt a forradalom, de jobb lesz az oktatás?

Az idei béremelésnek is köszönhetően nem mondtak fel tömegesen a pedagógusok, az elégedetlenség csitulni látszik. A kormány több intézkedésével az oktatás minőségének javítására törekszik, s a konzervatív pedagógia híve, míg a kritikusok a folyamatos teljesítményromlást és a koncepciótlanságot emelik ki.

„A nézők azt várják, hogy végig kitartson a lelkesedés”

Nem jutott tovább a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság „A” csoportjából. A mieinknek az utolsó pillanatig számolgatni kellett a pontokat, ugyanis a csoport harmadik helyén végeztek, így vasárnap óta az egész országgal együtt azon izgultak, hogy a hat közül az első négy legjobb csoportharmadik között továbbléphessenek. Az eredményre végül a csoportkörök szerda esti lezárásáig kellett várnunk, hiszen az utolsó mérkőzések egy része sem a papírforma szerint alakult. A magyarok szereplése tehát hihetetlen izgalmakat hozott, a németországi tornáról Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgóval beszélgettünk.

Hit és értékek

Tánc az ördöggel

A szépséget abszolutizáló esztéticizmustól a horrorig számos filozófiai és kulturális áramlat járult hozzá, hogy a modern ember világlátása közel se legyen olyan földhözragadt, mint amennyire azt a tudomány láttatni szeretné. Mára a gonosz, úgy tűnik, előbújt a kozmikus homályból: a kultúrtermékek jelentős hányada dicsőíti magát a Sátánt. A filmek és az irodalom előtt talán a legszembetűnőbb területet, a zeneipart vizsgáljuk.

HÁTTÉR

Miért jógázik a Chicago Bulls?

Manapság szinte lehetetlen a jógánál trendibb „sportot” találni. Olyannyira az élet részévé vált világszerte, hogy az ENSZ 2014-ben június 21-ét a Jóga Nemzetközi Napjává nyilvánította, emellett az UNESCO szellemi világ­örökségeinek listájára is felkerült. De hogyan is vált a nyugati világ részévé?

Elmélkedések egy gyilkossági kísérlet után

A Kés Salman Rushdie elbeszélése arról, hogyan élte túl egy iszlám fundamentalista késelését 2022. augusztus 12-én. Élete egy hajszálon múlott, és szerencséjét orvosa szerint annak köszönhette, hogy támadójának fogalma sem volt róla, hogyan kell késsel gyilkolni, így csak vaktában döfködött.

Az anticionizmus valódi természete

A zsidók elleni gyűlöletbűncselekmények világszerte megszaporodtak a gázai háború nyolc hónapja alatt. Ez a valóság újra sürgetővé tette annak tisztázását, hogy az anticionizmus – a zsidó nép évezredes diaszpóralét után, történelmi hazájában helyreállított államiságának elutasítása – az antiszemitizmus egyik formája-e.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!