hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ezt üzeni a migrációs kérdésben adott uniós gigabüntetés Magyarországnak

Példátlan bírságot szabott ki Magyarországra az Európai Unió Bírósága, amiért a hazai menekültügyi rendszer nem felel meg az uniós szabályozásnak. Tekintve, a döntés időzítését, illetve a témában alkalmazott kettős mércét, számos jel mutat arra, hogy erőteljes politikai nyomásgyakorlásról van szó.

A békéről beszélnek, a háborút folytatják

Svájcban több mint 80 ország vezetői és küldöttjei tárgyaltak az ukrajnai háború békefeltételeiről, a találkozón azonban nem vettek részt Oroszország és Kína képviselői sem.

Kit foglal el Brüsszel? – E heti köszöntőnk

Az elmúlt bő évtizedben megszokhattuk, hogy az európai uniós csúcstalálkozókon a nemzetközi sajtó figyelme rendszeresen a magyar miniszterelnökre terelődött, hol egy vétó, hol valamilyen szankció vagy valami más aktuális vitatéma kapcsán. 

Belföld

“Home office-ből nem lehet pártot építeni”

Fordult a kocka: Magyar Péter megszavaztatta követőivel, hogy mégis felveszi az EP-képviselői mandátumot, bár csak részmunkaidőben, hisz a pártépítésről sem mond le, az országjárást ugyanakkor, úgy tűnik, abbahagyná.

Eutanázia helyett méltó ellátást sürgetnek Strasbourgban

Elutasította a strasbourgi bíróság Karsai Dánielék beadványát, a döntés szerint nem sért emberi jogokat a magyar állam eutanáziatilalma. Szakértők szerint kétséges, hogy mennyire lenne előrevivő egy megengedőbb szabályozás.

Hit és értékek

A házasság eredendő értékéről és kozmikus szerepéről

A házasság spirituális dimenziói mára jórészt feledésbe merültek. Ezeken felül érdemes keresnünk annak okait is, hogy miért éppen ilyen keretek között gondolta ki ezt a szövetséget maga Isten. Így jövünk rá arra, hogy a házasság célja sokan univerzálisabb és korszakalkotóbb, mint azt sokan gondolják.

HÁTTÉR

Nemzetközi tornák a háború árnyékában

Az Eb kezdőrúgásától augusztus közepéig, az olimpiai láng kihunyásáig a nagy sportdrámák zaja keveredik a világháborús készülődés és az európai politikai helyezkedések híreivel egy krízisben lévő Európában.

Zakopanétól a Mazuri-tavakig

Lengyelországról turisztikai értelemben ilyenkor ritkán esik szó – nyaranta szívesebben vesszük dél felé az irányt –, épp ezért a csendet, a hegyeket és a vizet kedvelőknek kiváló alternatíva  lehet a zsúfolt mediterrán tengerpartokkal szemben. Lengyel ismerőseim szerint leginkább június és szeptember között érdemes ellátogatni ide vakációzni, és az ország természeti szépségeit felfedezni, mert ilyenkor a legkellemesebb a hőmérséklet.

Frissülés, gyógyulás és ezernyi élmény

A hazai turizmus elképzelhetetlen gyógyfürdõk nélkül, melyek egészségre gyakorolt pozitív hatása vitán felüli: egy jó fürdõ ellazít, felfrissít, élményt ad és gyógyít. Kérdéseimre Kántás Zoltán, a Magyar Fürdõszövetség elnöke válaszolt.

Különleges vizes élmények Nyíregyházán és környékén

Jó esetben a nyári vakáció a vidám közös pillanatokról, élményekről és a kikapcsolódásról szól. Annak jártunk utána, hogy hazánk gyógyvíztérképén mindehhez melyek a legjobb helyszínek, méghozzá a legkeletibb megyében.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!