hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mi motiválta a palesztin állam legutóbbi elismerését?

Norvégia, Spanyolország és Írország hivatalosan elismerte a palesztin államot. A bejelentést több hónapos egyeztetések előzték meg a három ország között; a folyamatban Madrid vitte a prímet. Európa legsötétebb antiszemita hagyományaihoz látszik visszatérni.

Háborús készülődés és kötelező sorkatonaság egyre több európai országban

Miközben Magyarországon dübörög a háború-béke kampány, Európa számos országa már nem is burkoltan készül egy komolyabb fegyveres konfliktusra, melynek katonáit saját, kötelező szolgálatra kényszerített polgárai adnák.

Belföld

Elmennek öt évek úgy, hogy nem történik Budapesten semmi

Az LMP által támogatott fõpolgármester-jelölttel és a párt társelnökével az esetleges visszalépésekrõl, Magyar Péter színre lépésérõl, a Fidesz plakátjainak igazságtartalmáról, az összefogás kudarcáról és az „elvesztegetett” szavazatok kérdésérõl is beszélgettünk.

Küszöbön az újabb menekültválság?

„Ma már az európaiak többsége ellenzi a tömeges és illegális migrációt, de ez nem érdekli a brüsszeli elitet, ami érthető: a bevándorlókban szavazóbázist és munkaerőt látnak, akik adott esetben akár háborúba is küldhetők” – mondja Kiszelly Zoltán politikai elemző.

Orbán Balázs: Tudjuk, mi a tét június 9-én

Vendégünk volt a Hetek stúdiójában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, akivel a Magyarország iránt megnövekedett nemzetközi érdeklődésről, a közelgő választások tétjéről és a Magyar Péter-jelenségről is beszélgettünk. A teljes interjú podcastcsatornánkon nézhető vissza.

Hit és értékek

A reformáció szigorú tanítója: Kálvin János küzdelme Róma ellen

Kálvin János, a 16. századi reformáció kiemelkedő alakja 460 esztendeje fejezte be földi pályafutását. Bár életútja nem volt mentes az ellentmondásoktól, életműve kétségtelenül óriási hatást gyakorolt és gyakorol ma is emberek millióinak hitére, életére.

HÁTTÉR

Ha ezt Luther látná: Többfrontos támadás alatt a német egyház

Egyre aggasztóbb hírek érkeznek mind a nyugati keresztény egyházak belső állapotával, mind pedig az őket érő külső nyomásokkal kapcsolatban. A vallási és kulturális átalakulás hátterét az öreg kontinens gazdasági és kulturális központjának számító Németországra koncentrálva vizsgáltuk.

Amit az időszakos böjtről tudni érdemes

Fogyni, közben szépülni és még fiatalodni is, nagy áldozatok nélkül – az időszakos böjt evvel kecsegtet. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb ez a már több ezer évvel ezelőtt is – a betegségek megelőzésében és gyógyításában egyaránt – használt módszer.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!