hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Izraeli nagykövet: Magyarország az egyik olyan hely, ahol nem kell félnie egy zsidónak tradicionális öltözetben

Civilizációk harca van kibontakozóban a világon, a Nyugatnak az „életiparba”, nem pedig a „haláliparba” kellene befektetni, és ráébredni, hogy ami a zsidókkal kapcsolatos gyilkos gyűlölettel kezdődik, nem feltétlenül áll meg ott. Erről és ezekhez hasonló izgalmas témákról beszélgettünk Jákov Hadasz-Handelszman nagykövettel.

Áldás a homoszexuálisokra és mesterséges intelligencia: Ilyen trendek uralják a keresztény világot

Mesterséges intelligencia az egyházban, szakadások, viták, botrányok, ébredések és az ellenszélben is a bibliai igazságok mellett kitartók éve volt 2023 a keresztény világban. A következőkben röviden az elmúlt év legfőbb trendjeivel, legmeghatározóbb eseményeivel foglalkozunk a teljesség igénye nélkül.

Belföld

Gettóból a Himalájára: megjelent a magyar sport polihisztorának önéletrajzi könyve

Pajor István a Hetek stúdiójában járt, ahogy a 85 éves sportember élete, úgy a vele készült interjú is rendkívül sokszínű lett. Következzen most néhány részlet a beszélgetésből, a teljes anyagot a podcast­csatornánkon találják – no meg a karácsonyra megjelent „Pajorpista – A sport polihisztora” című önéletrajzi kötetben.

„Még a legborongósabb pillanataimban sem felejtettem el nevetni”

„A lényeg maga a játék, ami képes megállítani az időt” – mondja Koltai Róbert. Jiří Menzel, akivel szavak nélkül is értették egymást, igazi hrabali figurának nevezte őt. Beszélgetésünk apropója egy most megjelent könyv, melyben alkotótársai beszélnek róla és filmjeiről.

Ilyen volt a Hetek 2023-as éve

Tudósítottunk a gázai határ mellől, kiadtunk egy új magazint, demonstrációt szerveztünk a finn nagykövetség elé. Idén is bátran kiálltunk az igazság mellett – hol a hetilap hasábjain, hol az online felületeinken vagy épp a tévéstúdiókban. Köszönjük, hogy 2023-ban is megtiszteltek minket bizalmukkal!

Kedves Olvasó! - E heti köszöntőnk

Az év végéhez közeledve mindannyian picit visszatekintünk az elmúlt hónapokra és számot vetünk a sikereinkről és persze a kihívásainkról is. Hála Istennek és az olvasóink, követőink bizalmának, a Hetek az egyik legsikeresebb évén van túl, rengeteg területen sikerült előrelépnünk, maradandó értéket alkotnunk. 

Hit és értékek

Németh Sándor a Heteknek: Meg kell erősíteni a bibliai identitásunkat

Forrongó év áll mögöttünk, amit a keresztény világnak is föl kell még dolgoznia. Háborúk dúlnak; válságok sokasága jelentkezik keresztény közösségeken belül és kívül is. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze szerint döntő időszak jön a tekintetben, hogy a hívők közössége, illetve a nemzet miként pozícionálja magát a blaszfémiára épülő új világrendszerben.

HÁTTÉR

Énekesnek készült, a világ egyik legjobb festője vált belőle

Ígéretes énekesből porcelánfestő, akit majdnem kivégeztek árulás vádjával, de soha nem rendült meg az a meggyőződése, hogy az élet szép – ki volt Pierre-Auguste Renoir, akinek a Szépművészeti Múzeum átfogó, európai színvonalú kiállítást szentelt?

Az emberiség legnagyobb ajándéka

Sötétedett, mikor megérkeztek. Az égen fodros, nehéz felhők gyülekeztek, kövér hasuk alig bírta visszatartani az esőcseppeket. A távolban falvak fényei reszkettek, mint megannyi apró pont a végtelen júdeai sivatag elnyűtt buckái között.

Interjú: hogyan fér össze a hívő élet és az élsport?

1981-ben mutatták be a Tűzszekerek című filmet, amely két brit atléta győzelemért vívott harcát mutatja be az 1924-es párizsi olimpiára vezető úton. Történetükből jól látszik, hogy mennyire különböző motiváció állhat két sportoló teljesítménye mögött. A film nem véletlenül nyert négy Oscar-díjat. Témája ma is aktuális, talán még erősebben, mint 40 évvel ezelőtt.

Egész életében szeretetet koldult a legkeményebb akcióhős

A család és a szeretet fontossága – ez a kettő talán a leggyakrabban hangoztatott üzenet a karácsonyi filmekben. Eléggé elcsépelt is lett, mégis totálisan másképpen cseng ez két olyan filmsztár szájából, akiknek az életútját átpörgetve szembesülünk azzal, hogy mit is vesztettek, mialatt megcsinálták a „nagy karriert”.

Így inspirálta Kína a magyar keresztény elektronikus zenészt

Az utazás 2023-ban sem maradt el. Bár most úgy tűnik, az idő és az űr meghódításán túl valami egészen más érdekességet hozott nekünk ebben az évben Pásztor Tamás, alias Tom WADE Shepherd… A Hetek ünnepi beszélgetése az elektronikus zenésszel és zeneszerzővel.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!