hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Kína vagy India lesz a globális dél vezetője?

Kína és India konfliktusa nem új keletű, az évek során igencsak megromlott a viszony, melyet a határaik mentén zajló szórványos katonai összecsapások is bizonyítanak. Jelenleg azonban inkább az a kérdés foglalkoztatja a hatalmakat, mely a G20 csúcstalálkozón is kiélesedett: Peking vagy Újdelhi szerez nagyobb befolyást a globális dél felett.

Megalázta Netanjahut Biden az Egyesült Államokban?

Biden Manhattanben ült le tárgyalni az izraeli miniszterelnökkel, ahová mindkét vezető az ENSZ-közgyűlés miatt érkezett. Netanjahu jobban örült volna a nagyobb presztízst jelentő Fehér Háznak, viszont erre nem sikerült időpontot találni, így az ENSZ-közgyűlés oldalágán hozták össze a találkozót.

Belföld

Brutálisan csökken a könyvolvasók aránya Magyarországon

Az ezredforduló óta közel harmadára, 13 százalékra csökkent Magyarországon a rendszeres könyvolvasók aránya. A fő indok az, hogy egyre többen nem szeretnek olvasni, de sokaknak idejük sincs rá, s legkevésbé a pénzhiány az ok. Az olvasók körében a mai napig a papíralapú könyv dominál az e-bookkal szemben.

Válságban a magyar társadalom?

Hatalmas változáson megy keresztül Magyarország – ez derül ki a tíz hónappal ezelőtti népszámlálásból, aminek az eredményei a napokban váltak nyilvánossá. Bár vannak kedvező folyamatok – jelentősen növekedett például a foglalkoztatottság – az összkép inkább aggdalomra adhat okot.

Hogy vagy, Magyarország? - E heti köszöntő

Magyarország változik. Hogy milyen irányba, arról megoszlanak a vélemények. Kétségtelen, hogy a több mint 10 éve meghirdetett munkaalapú társadalom víziója számokban mérhetően is valósággá vált.

Hit és értékek

A Szentírás extázisa

A jóm kippúr komolysága után a szukkót egy nyolcnapos felfokozott, kimerítő, de mégis felemelő forgatag, ami mára nem sokban őrzi a bibliai rendeléseket. De egy dolog kétségtelenül örökké beivódik a résztvevőbe: Isten szent Igéje méltó az önfeledt ünneplésre, nem csak Izraelben.

HÁTTÉR

Így hat a rendszeres természetjárás az egészségünkre

Nem kérdés, hogy a mentális jóllét elengedhetetlen ahhoz, hogy működhessünk a minden­napokban, érzelmileg stabilak legyünk, a kapcsolataink rendben legyenek saját magunkkal és másokkal. Tudományosan bizonyított tény, hogy a természet közelsége javítja a lelki egészséget is, sőt felbecsülhetetlen a terápiás hatása.

Akik inkább választották a halált, mint az aposztáziát

A Nagorno-Karabahban kiújult konfliktus miatt megint a hírekbe került örmény népnek rengeteg nehézséggel kellett szembenéznie. Azt is elmondhatják azonban magukról, hogy ők nyilvánították elsőként államvallássá a kereszténységet, és egyházuk története több mint 1700 évet foglal magába.

Jön a mindent elsöprő kiberapokalipszis?

Noha a napi gyakorlatban továbbra sem vagyunk kellően óvatosak, egyre többet beszélünk az informatikai biztonságról. A témával a Világgazdasági Fórum idei davosi csúcstalálkozója is kiemelten foglalkozott, mivel a szervezet legújabb kutatása szerint két éven belül a Covid-19-járványhoz hasonló hatású, az életet és gondolkodást megváltoztató kiberapokalipszis várható.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!