hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Korán-propaganda a Harvardon
Nem kér a Bibliából az elit jogoktatás
Korán-propaganda a Harvardon

Fotó: AP/Charles Krupa

2020. 04. 14.
A Harvard jogi könyvtárában új kiállítás nyílt, amely az egyetem szerint a történelem legerőteljesebb gondolatait tartalmazza az igazságosságról. Ebben még nem is lenne semmi különös, az viszont már sokkal inkább meghökkentő, hogy a három legprominensebb felirat egyike egy hosszú Korán-idézet lett.

A Harvard Jogi Kara (HLS –Harvard Law School) a leg­korábban alapított jogi fakultás, mely egyben a világ legnagyobb egyetemi jogi könyvtárát is magáénak tudhatja. A számos későbbi politikus, bíró és állami tisztviselő mellett az Egyesült Államok elnöke, Rutherford B. Hayes és Barack Obama is ezen a karon végezte tanulmányait (a Harvardon még további hat elnök szerzett diplomát).

Az intézmény az amerikai jogoktatás kialakításában is fontos szerepet kapott, hiszen a HLS dékánja, ChristopherColumbusLangdell dolgozta ki az eseti módszer gyakorlatát, mely a mai amerikai joggyakorlat egyik alapja. Az intézmény egyébként az egyetemi karok ranglistáján is rendszeresen az első helyeken szerepel.


Egy kiállítás idézetei

Az újonnan megnyitott Words of Jus­tice (Igazságosság Szavai) kiállítás az alkotók szerint „az igazságosság erejét és elnyomhatatlanságát” hivatott de­­­­­monstrálni. A könyvtár épületében felvonultatott idézeteket az egyetem tanárai és a hallgatók közösen választották ki, remélve hogy „az ott kifejtett gondolatok a jövőben is inspirálni fogják azokat, akik az igazságos törvényekért küzdenek”. A kiállítás hírét Mar­thaMinow, az egyetem dékánja tette közzé, akivel kapcsolatban egyébként Obama is elmondta, hogy tanáraként megváltoztatta az életét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!