hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hol van Isten, amikor fáj?
Interjú Philip Yancey keresztény bestseller szerzővel

2018. 11. 16.
Amerika sikerorientált társadalmában viselik az emberek a legnehezebben a szenvedést és a fájdalmat – állítja Philip Yancey. A népszerű keresztény szerző a Harmat kiadó vendégeként előadói körútja keretében Ukrajnából érkezett Magyarországra, Hol van Isten, amikor fáj? című könyvének magyar nyelvű kiadása alkalmából.

Kelet-európai útjai során milyen különbséget fedezett fel az emberek fájdalomhoz való viszonyulásában a jóléti nyugati államok polgáraihoz képest?

– Úgy vélem, hogy az emberek a saját országomban, az Egyesült Államokban viselik el a legnehezebben a szenvedést és a fájdalmat. Sikerorientált, boldogságkereső, szabad és győztes ország vagyunk. Nem szenvedtünk idegen elnyomástól és nem szembesültünk olyan pusztítással sem, mint amilyennel Európa a második világháború során. A szenvedés valahogy nehezen illeszkedik ebbe a világfelfogásunkba.

Az újabb generációk már nálunk is békében, forradalmak és háborúk nélkül nőttek fel. Életvitelüket a nyugati jólét befolyásolja, és talán már nincs is akkora különbség.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!