Hetek Univerzum
Jézus és az erdélyi medvepásztor
Szín János a Hargitán kezdett új életet

Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Jézus és az erdélyi medvepásztor
Szín János a Hargitán kezdett új életet
2018. 05. 31.
Szellő már bő fél órája lakmározik, amikor két társa megérkezik, és csatlakozik a piknikhez. Ámulva figyeljük a medvevacsorát, miközben a nap lassan alábukik a Hargita csúcsai mögé. Ideális alkalom, hogy a boldogságról beszélgessünk. (2018. 05.04.)

Másfél évtizeddel ezelőtt Szín János 100 hektáros szentesi birtokának ablakából nézte legelésző lovait. A látvány ezúttal nem töltötte el büszkeséggel teli megelégedettséggel. Mint ahogy luxusautói, minden igényt kielégítő – földalatti lőtérrel, úszómedencével, konditeremmel ellátott – háza, a világkörüli utazások és afrikai vadász szafarik emlékei is elhalványultak. Addigi, sikeresnek mondott életét teljes mértékben átértelmezte a kezében tartott orvosi lelet: agydaganatot állapítottak meg nála. Pedig még csak 34 esztendős volt.

„Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam, mi fog történni velem és mikor. Azt mondták, a daganat lehet jóindulatú is, előfordulhat, hogy műteni sem kell, elég a gyógyszeres kezelés – de persze az is benne van a pakliban, hogy rövid időn belül meghalok. Meg tudtam fizetni az ország legjobb specialistáját, de ő éppen Amerikában volt, és másfél hónap múlva jött csak haza.

Felkiáltottam Istenhez: az egész vagyonomat odaadom, csak gyógyítson meg, engedje látnom, hogy a gyerekeim felnőnek”

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!