hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Mezei János erdélyi magyar politikussal
A cél az volt, hogy meghurcoljanak

2018. 08. 09.
Bő három éve a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a sajtó nyilvánossága mellett saját otthonában verte bilincsbe Gyergyószentmiklós volt polgármesterét, Mezei Jánost. Összesen 21 éves börtönbüntetés lebegett a feje felett, ám a megyei bíróság első fokon minden vádpontban felmentette.

Egyelőre ártatlannak ítélték, milyen érzések lettek úrrá önben az ítélet kapcsán?

– Megkönnyebbültem. Úgy érzem, három és fél év után elérkezett az igazság pillanata, kiderült, hogy azok a vádpontok, amelyekkel támadtak, alaptalanok. Az elejétől fogva tudtam, hogy nem tettem semmi törvénybe ütközőt, de egyúttal azt is láttam, hogy nagy a politikai nyomás, nagy az ellenszél, és mindenféleképpen azt szeretnék, hogy a politikai karrieremet félbetörjék, a személyemet megalázzák, és ellehetetlenítsék azt a közösségi szerepet, amit felvállaltam.

Mindez konkrétan ön ellen irányult vagy egy közéleti hisztériának volt a része? Hiszen nem ön volt az egyetlen magyar polgármester, akit hoztak-vittek a DNA emberei…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!