hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harc a cukrosbácsikért

2013. 12. 19.
A melegek után szabadon – talán így jellemezhetnénk azt a főleg szakmai körökben elindult aktivista tevékenységet, melynek célja, hogy a melegjogok mintájára a pedofilokat is elismerje a társadalom. A gyer­mekrontók pártolói szerint ugyanis a gyerekek iránt érzett szexuális vágy csak egy a szexuális orientációk sorában.

Évtizedekkel ezelőtt kezdődött meg a harc annak érdekében, hogy az évezredeken át bűnnek, bűncselekménynek tartott szodómiát elfogadtassák a közvéleménnyel. A folyamat kritikusai kezdetektől fogva állították, hogy ha a homoszexualitást alternatív életstílusként határozzuk meg, gyakorlatilag nem lesz korlát, hogy később még szélsőségesebb csoportok követeljenek jogokat maguknak. A melegjogi aktivisták cáfolták ezt az álláspontot.

Úgy tűnik azonban, hogy ma már a pedofília fogalma is újraértelmezés alatt áll. A B4U-Act (az angol rövidítés jelentése nagyjából „Mielőtt cselekszel”) nevű pszichiáterekből és pszichológusokból álló szervezet honlapján immár „kiskorú iránt vonzódó emberekként” szerepelnek a pedofilok. Az Igaz és Méltóságteljes Élet mottójú honlap rögtön kezdőoldalán hirdeti, hogy az ilyen vonzódású személyek bizalommal fordulhatnak hozzájuk segítségért. Céljuk, hogy segítsenek ezeknek az embereknek többet megérteniük kiskorúak iránti vonzalmukról, valamint hogy feldolgozzák az ezzel járó előítéleteket, megbélyegzést és félelmet a társadalom részéről. Az APE még 1998-ban kiadott egy nyilatkozatot, melyben degradálták a felnőtt-gyerek közötti szexuális kapcsolat jelentőségét, mondván, hogy „ennek potenciális negatív hatásait eltúlozzák”, hiszen „a nők és férfiak jelentős része nem panaszkodott káros szexuális hatásokról a gyerekkori szexuális visszaélésük következtében.”

Bár akkor a Kongresszus felháborodott az APE nyilatkozatán, a szövetségi kormányzat azóta mégis védett státuszba helyezte a pedofíliát Amerikában azáltal, hogy a Kongresszus megszavazta, Obama pedig szentesítette, hogy az úgynevezett gyűlölet-bűncselekmények körébe vegye azon cselekményeket, melyek indítéka az áldozat szexuális orientációja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!