hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A világot jelentő sakktábla
Polgár Judit és a Sakkpalota

2013. 10. 31.
A Polgár Judit vezetésével kidolgozott Sakkpalota prog­ram idén debütál a Nemzeti alaptanterv részeként mint vá­lasztható tantárgy. A nemzetközi sakknagymes­tert, aki negyedszázada vezeti a női világranglistát, és akit a közelmúltban a sakk Oscarjának nevezett Caissa Díjjal is kitüntettek, a budapesti Lemhényi Dezső Általános Iskola bemutatóóráján értük utol. 

Többen lelkesen olvastuk Polgár László Nevelj zsenit című könyvét, amelyben édesapja arról ír, hogyan lehet bármely gyerekből kihozni a maximumot, a zsenit – megfelelő pedagógiával. A Sakkpalota program mennyiben tér el az édesapja nevével fémjelzett módszertől?

– Homlokegyenest más. Amikor édesapánk magántanulóként taníttatott minket, akkor az volt a cél, hogy az adott iskolarendszerből kikerüljünk. Most viszont az iskolarendszerbe történő be­épülésről, integrálódásról van szó.

Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen neves családban a sikeres Polgár-módszert viszik tovább.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!