hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Testvérek becsapták a népet

2012. 12. 28.
Az Arab Tavasznak keresztelt forradalomhullám nyomán megbukott diktatúrák elmozdításában jelentős szerepe volt a tüntetők egy új generá­ció­jának, a bloggereknek. Vael Abbász egy közülük. Ma már milliók látogatják blogját, és tartják hiteles forrásnak az egyiptomi eseményekkel kapcsolatban. Munkáját több nagynevű díjjal is kitüntette a BBC, a CNN és a Nemzetközi Újságíró Központ (ICFJ). Az egyiptomi blogger az Európa Pont szervezésében járt hazánkban.

Miből gondolta, hogy egy elnyomó rezsimet a számítógép segítségével is térdre lehet kényszeríteni?

– Ha meg akarod válaszolni a társadalom nagy kérdéseit, meg kell tudni ítélni, mik az értékek, illetve mik veszélyesek a sza­badságodra, a gyermekeid jövőjére. Azért kezdtem el írni politikáról és vallásról 2007-ben, hogy tájékoztassam polgártársaimat a rendőri túlkapásokról és a kormányt teljesen átitató korrupcióról. Valamit tennünk kellett a cenzúra ellen, és úgy gondoltuk, az internet az a fórum, ahol a hírek és a véleményünk hatósági beavatkozás nélkül megjelenhet.

Léteztek más, az emberi jogokért harcoló szervezetek Egyiptomban, vagy csak az Önök internetes közössége emelte fel a szavát?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!