hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lakatos Expressz
A multifunkciós tészta mint megélhetési forrás

2012. 08. 02.
Lakatos Lászlót, az Expressz multifunkcionális tésztagép feltalálóját az élni akarása kényszerítette arra, hogy a jég hátán is boldoguljon. Volt olyan időszak az állami intézetben felnevelkedett vállalkozó életében, amikor lépcsőházakban kellett töltenie az éjszakát, és ennie sem volt mit. Azonban soha nem adta fel: ügyeskedett, újított, befektetett, vállalkozott. Saját találmányát immár 13. éve termékbemutatókon értékesíti, s ebből tartja el hétfős családját. „Ha az ember megél belőle, az jó" - fogalmaz pragmatikusan, s a mai gazdasági helyzetben - Mátészalka szomszédságában - ez sem lebecsülendő eredmény.

„A romákat először mindenütt távolságtartóan kezelik. Nem a barna bőr miatt, mert ha ezzel volna a baj, akkor nem járnának az emberek szoláriumozni" - mondja Lakatos László, az Expressz multifunkcionális tésztagép kifejlesztője. Lakatos úr szereti a romákat, és rögtön a pártjukra áll, ha valaki rasszista alapon támadja őket, jóindulatú kritika esetén azonban ő is elismeri, hogy bőven van miből megváltozniuk. „Meg kell tanulni viselkedni, és akkor nincs baj" - teszi hozzá. Lakatos úr személyiségének van egy olyan pozitív kisugárzása, amely a megváltozott viselkedéssel karöltve sikeressé teszi a kapcsolatokban, az üzleti és a családi életben egyaránt.

Arra a kérdésre, miért van az, hogy az egyik ember ugyanabból a közegből szépen boldogul az életben, a másik meg nem, ő sem tudja a választ. „Kétségtelen, hogy kell hozzá az akarat, a szorgalom, az aktivitás, de mindez kevés: van, aki sikeres lesz, és van, aki elvész. A sikerhez kell még valami plusz, amit nevezzünk szerencsének" - fogalmaz, és Nikolas Teslára hivatkozik. Ő ugyanis hiába előzte meg korát 146 találmányával - köztük az elektromos autó feltalálásával -, hiába győzte le Edisont a ma is mindenütt alkalmazott váltóáram bevezetésével, vagy „alakított nagyot" Marconit megelőzve a rádió feltalálásával 1896-ban - mégis rengeteg elutasításban volt része, és a világ csak később ismerte el zsenialitását.

Lakatos úr tésztagépe azonban Tesla találmányánál egyszerűbb szerkezet, amely találkozik a jelen kor igényeivel - az ízletes és gusztusos, adalékanyagoktól mentes valódi tészta igényével. Ráadásul a szerkezethez élethossziglani garancia jár, amely garancia a feltaláló életidejére vonatkozik: meghibásodás esetén bármely alkatrészt díjtalanul kicseréli.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!