hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Összeesküvés-elmélet vagy drámai valóság
Ki a természet ura?

2010. 10. 15.
Fegyver: a megfőzött égbolt. Két éve Mississippi felsővidékén egy hatalmas folyó teljes vízmennyiségét feltöltötték elektromossággal, ezáltal a légkörbe emelték, majd a Föld egy másik pontjára lezúdították. 15 milliárd dollár kárt okoztak ezzel a kísérlettel. A természet befolyásolását célzó kísérletekről az elmúlt években a német Spiegeltől az angolszász Independentig egy sor világlap cikkezett.

Az Alaszka délkeleti sarkán fekvő halász- és vadászterületen, Gakónán titokzatos kísérletek zajlanak. A településnek körülbelül háromszáz állandó lakosa van, akiknek többsége lazachalászattal foglalkozik. A falu határától pár száz méterre szögesdróttal és fegyveresekkel védett erdős terület húzódik több kilométeren keresztül. Itt található az amerikai légierő és a haditengerészet egyik tudományos kutatóbázisa, amelyet a washingtoni védelmi minisztérium finanszíroz. A projekt neve: HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program – Magasfrekvenciás Aktív Ionoszférakutató Program).
A leghíresebb amerikai egyetemek (az UCLA, a Stanford és a Cornell) is nevüket adják a kutatásokhoz. A projekt neve békésen hangzik, ezért azt hihetnénk, a globális felmelegedés megakadályozását, vagy ehhez hasonlót takar. Tudományos kutatók, katonai elemzők szerint azonban, a néhai Nicola Tesla zseniális szerb feltaláló ötleteit továbbfejlesztve egy elképesztően sokoldalú fegyverkísérletről van szó. A fegyvert egy texasi fizikus, Bernard Eastlund dolgozta ki, melynek leírását és alapelvét szabadalom védi. A százmillió dolláros éves költségvetéssel működő alaszkai kutatóbázis 2007 óta teljes kapacitással üzemel. A létesítmény szíve-lelke egy 15 hektáros terület, amelyen 180 darab, 21 méter magas, kereszt alakú, úgynevezett dipól antenna található. Ezek rádiófrekvenciás összteljesítménye mintegy 1-4 milliárd watt. Az antennák az ionoszféra egy előre meghatározott részére magas frekvenciás rádióhullám-nyalábot bocsátanak ki, melynek következtében ott olyan elektromágneses folyamatok játszódnak le, amelyek hatására rettenetes erejű rádióhullámok keletkeznek.
Szakemberek szerint 2001. július 6-án elektronikus harci eszközök felhasználásával leromboltak egy rádióadót. Az esetről Alfred Webre, a Bco News Service munkatársa számolt be: „A támadás előtt katonai egységek bukkantak fel a környéken és repülők az égen. Mindent elkövettek a média távoltartására, ennek ellenére az egyik rádió munkatársának sikerült fotókat készítenie. A nevezett napon a térséget 2,4-es erősségű földrengés rázta meg, a földrengés és a rádióadó-tornyok megsemmisülése egy időben történt. Ugyanekkor bocsátott ki a HAARP is igen erős jeleket. A lerombolt tornyok a WJKM és a CMR rádiók központi adói voltak. Az összes környékbeli rádiótelefon, faxkészülék, elektromos készülék működésképtelenné vált. Az elektronikus támadás idején villámot sehol sem észleltek, az ég kék volt, felhő sehol. Csak a kiégett berendezések és a szénné égett állatok utaltak a támadás erejére.”

Időjárás rendelésre

2003. augusztus 14-én helyi idő szerint délután 4 órakor Kanada keleti és az USA északkeleti részének lakosai egyszerre tapasztalták meg, milyen áram nélkül élni. A kanadaiak a niagarai erőmű hirtelen meghibásodásáról beszéltek. A tokiói műszaki egyetem elektromágneses megfigyelő laboratóriumában arra lettek figyelmesek, hogy Alaszka irányából iszonyú erővel elektromágneses hullámok áradnak pontosan a Niagara felé. Egyes feltételezések szerint az ekkor még csak kezdeti fázisban lévő HAARP éppen teszt üzemmódban volt.
Az elmúlt években földrengések és árvizek gigantikus hátterében véltek felfedezni úgynevezett HAARP–tevékenységet. Az alaszkai kutatóintézet hivatalos kommünikéje szerint tevékenységük az alábbi célokat szolgálja: olaj, gáz, ásványi anyagok lelőhelyeinek felderítése bármilyen terület alatt; hegyek, tengerek, alagutak röntgenszerű átvilágítása; földrésznyi területek kommunikációs rendszereinek megbénítása; illetve az időjárás befolyásolása. Emellett elektromos áram, lézerek, valamint kémiai anyagok felhasználásával olyan fegyver kifejlesztése, amellyel ellenséges hadseregek fölött megsemmisítik az ózonréteget. Bónuszként képesek még a légkörbe érkező rakéták, földönkívüliek vagy egyéb lények elpusztítására a légtérben.     
1966-ban Gordon J. F. MacDonald profes­szor, a Los Angeles-i Egyetem Bolygófizikai Intézet tudósa azt írta tanulmányában: „A geofizikai hadviselés lényege a következő. Fel kell ismerni a környezetben előforduló instabilitásokat, ezeket kis energiával besugározni, aminek következtében hatalmas mennyiségű energia szabadítható fel.” A professzor hosszasan értekezik arról, hogy Földünk energiamezőinek felhasználásával hogyan befolyásolható az időjárás, az éghajlatváltozás, az ózonréteg állapota, a földrengések erőssége, az óceánok hullámainak iránya és az agyműködés. „Mindezek a fegyverek pár évtizeden belül kifejleszthetőek. S amikor üzembe helyezik őket, szinte megállapíthatatlan lesz áldozataik számára” – zárta tanulmányát a professzor.
Az alaszkai létesítményhez hasonlóak kezdték meg működésüket Puerto Ricóban, Norvégiában, az Egyesült Királyságban, de Japánban, Tadzsikisztánban és Ukrajnában is folynak az előkészületek. Az Európai Unió különbizottságot állított fel a HAARP jövőbeli hatásainak tanulmányozására, amelyben a természettudósok mellett helyet kaptak nyelvészek, ideggyógyászok és agysebészek is.

Globális vandalizmus

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!