hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem áll bíróság elé XVI. Benedek a pedofilperben
Vatikángate

2010. 04. 03.
Megvádolta a pápát és a Vatikánt kedden egy amerikai férfi, azt állítva, hogy a Szentszék segített egy papnak megőrizni hivatalát, miután az állítólag több alkalommal megerőszakolta őt.

A szóban forgó pap, Ernesto García Rubio a vád szerint 1985 és 1987 között erőszakoskodott az akkor még kamaszkorú férfival - derül ki a papi pedofília állítólagos áldozatának ügyvédje által az AFP hírügynökséghez eljuttatott iratokból. A washingtoni nuncius - a Vatikán nagykövete - értesülvén erről, annak idején felszólította a katolikus egyház miami vezetőit, hogy keljenek García Rubio védelmére. A papnak 1968-ban „erkölcsi természetű okok miatt" el kellett hagynia Kubát.

García Rubio 30 éven át a parókiáján maradhatott. Több tucat személyről tudunk, aki ez alatt az idő alatt erőszakoskodásának áldozatává vált - állítja Jessica Arbour, a pápa névtelenséget kérő vádlójának ügyvédje, aki a kamatokkal együtt 20 millió dollár kártérítést követel a miami főegyházmegyétől.

Egy hónap, három vád

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!