hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A terror márkaneve
Kiss Álmos Péter katonai szakértő az új generációs hadviselésről

2009. 09. 18.
A szeptember 11-ei washingtoni megemlékezésen Barack Obama azt mondta, hogy nem hagyják abba az al-Kaida elleni küzdelmet. Hol vannak most a fő frontvonalak az al-Kaidával szemben, illetve a terrorizmus elleni harcban?

- A terrorizmus elleni harcnak három fő iskolája van. Az egyik, amelyik azt mondja, hogy ez egy rendőrségi probléma, és a rendőrségre kell hagyni; a másik azt mondja, hogy ez általános katonai és politikai probléma; a harmadik szerint pedig a terrorizmus tulajdonképpen nem nagy ügy. Ezek a nézetek állandóan ütköznek. A terrorizmus elleni harc most jelentős változáson megy át, mert Obama nem akarja követni azt az utat, amit George Bush elkezdett.

Milyen változásra gondol?

- Például arra, hogy az amerikai csapatok létszámát előbb-utóbb drasztikusan csökkentik a Közel-Keleten.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!