hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bumm a fejbe!
Megmozdult az egész falu

2009. 05. 29.
Senki sem érti, miért kellett brutálisan összeverni a 84 éves, magányosan élő Hancz Ilonát ahhoz, hogy az 55 ezer forintos  nyugdíjából összespórolt 480 ezer forintját az éjszaka leple alatt elrabolják. A rendőrség másfél hónapja nem találja a tettest, pedig Eger­aracsa felháborodott lakosai tudni vélik, hogy ki a felelős a nagypéntek éjjelén elkövetett borza­lomért. A lakók további gaztettektől tartanak. Az idős hölgy megsegítésére eközben széles körű összefogás bonta­kozott ki.

A 84 éves Ilona néni békésen éldegélt egyszobás vályogházában, amelyet még a nyolcvanas években vásárolt 30 ezer forintért a festői tájakkal megáldott Egeraracsán.

A falu a Zalai-dombság délkeleti lankáin található, a Kis-Balatontól nyolc kilométerre. Kiöregedőben lévő magyar lakossága mellett németek, hollandok és osztrákok is szívesen vásárolnak itt maguknak üdülőt, présházat és hangulatos kerteket.

Ilonka néni szeret itt lakni, noha februárban vizesedés miatt leomlott a szobája melletti helyiség egyik fala. Ezután a többi falat is le kellett bontani, nehogy magával rántsa az egész épületet. Sokan jöttek hozzá segíteni, s amikor némelyek pénzt kértek ezért, Ilonka néni gyanútlanul vette elő a szekrény tetején lévő kofferból a megtakarított bankókat. A rablóknak nem lehetett nehéz a dolguk, amikor nagypénteken, az éj leple alatt felkeresték, s a bejárati ajtón lévő kisablakot betörve a zárban lévő kulccsal nyitották ki az ajtót. „Itt villogtak zseblámpával az ablakomon keresztül. Annyira féltem, hogy nem mertem fölkelni. Azt gondoltam, biztos csak ijesztgetnek, azután nem tudom mi történt. Közelről a szemembe világítottak, majd minden elsötétült. Reggel arra ébredtem, hogy a postás autója csilingel. Arcom, lepedőm csurom vér volt, és mindenem sajgott. Amikor kimentem a házból, a szomszédok döbbenten néztek rám, majd jött a mentő. Miért kellett ezt tenni velem?" - néz kérdően a történtekre visszagondolva.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!