hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Travolta, tragédia, szcientológia
Végzetes baleset vagy szülői gondatlanság okozta a fiú halálát?

2009. 01. 09.
Gyászol John Travolta és felesége, Kelly Preston, miután pénteken tragikus hirtelenséggel elhunyt 16 éves Jett nevű fiuk. A halál okával kapcsolatban nem szűnnek a találgatások.

A 16 éves Jett Travoltára a múlt pénteken reggel eszméletlen állapotban találtak rá gondozói a Travolta család bahamai nyaralójának fürdőszobájában. A híradások szerint apja – miután a gondozók értesítették – 20 percen keresztül próbálta újraéleszteni a fiút a mentők megérkezéséig. A szülők végig a mentőben voltak, a fiú kezeit két oldalról fogva zokogtak, és hangosan ismételgették: „Jett, gyere vissza, ne hagyj itt minket! Gyerünk, ne add fel, kérlek!” Bár a fiú eszméletlen volt, nem volt pulzusa, és nem lélegzett, az orvosok mindent megpróbáltak a megmentése érdekében, a freeporti kórházban is tovább küzdöttek az életéért. Travolta a függöny mögött sírt, az égre kiáltva mondta: „Istenem, segíts!” A fiút azonban már nem lehetett megmenteni. „Láttam a szemében, hogy nagyon szereti a fiát. De miután az orvosok közölték a szülőkkel a fiú halálát, a színész zokogva karolta át fia testét, és csak annyit mondott, »Sajnálom, Jett!«” – emlékezett vissza a szörnyű eseményre az orvos.

A halotti bizonyítványban a halál okaként mindössze annyi áll: roham végzett a fiúval. De hogy ez pontosan mit takar, valószínűleg sosem derül már ki, mivel Travolta kérésére a boncolás eredményét nem hozták nyilvánosságra. Travolta és felesége kedden tértek haza Floridába pénteken elhunyt fiuk hamvaival (egyes sajtóforrások szerint azonban a fiú testét bebalzsamozták, és Travolta magángépén szállították haza Ocalába).
Az időközben nyilvánosságra került rendőri jelentés szerint a fiú a halála előtt súlyosan beütötte a fejét, feltehetően a fürdőkádba vagy a vécécsészébe. Ezt támasztja alá a Jettet ellátó mentősök elmondása is, akik szerint hatalmas seb tátongott a fiú koponyáján. „Sebes volt a feje, és ömlött a szájából a vér” – közölte az egyik mentős. Ezt ugyanakkor cáfolja a bahamai Restview Memorial halottasház vezetőjének megállapítása, amely szerint Jett testén nem volt nyoma komoly fejsérülésnek.

A kétéves korában szerzett súlyos betegsége miatt két gondozó által is felügyelt fiút péntek reggel találták meg a nyaraló fürdőszobájában. A rendőri jelentés szerint csütörtök este és péntek reggel között senki nem látta Jettet, így az is elképzelhető, hogy hosszabb idő telt el Jett végzetes kimenetelű rohama és a gondozók ébredése között. Travolta ügyvédje azonban cáfolta, hogy a fiút magára hagyták volna, elmondása szerint ketten is vigyáztak Jettre az este folyamán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!