hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bíróság előtt a brókerügy
A világ legjobb citromfagylaltja a miénk

2005. 08. 30.
Megtörtént a vádemelés Kulcsár Attila és társai ügyében. A köztudatban "brókerbotrányként" ismert panama a jövő évi választások egyik fő kampánytémája lehet. Különlegessége, hogy ez az első olyan pénzmosási ügy Magyarországon, ahol a beforgatott pénzt tényleges gazdasági tevékenység során fel is használták. Az ügyészség "önnön vállát sűrűn veregetve" a médiát vádolja félretájékoztatással, és a témában kialakult közéleti "zavarokat" is a sajtó munkatársaira igyekszik hárítani. A két hete napvilágot látott Kulcsár-videó azonban súlyosan veszélyezteti az állampolgárok közintézetbe vetett bizalmát, mely a Medián felmérése szerint amúgy sem valami biztató: csak augusztusban egy hét alatt öt százalékot zuhanva most ötvenöt százalékon áll. Ebben egyebek mellett az is közrejátszhatott, hogy a nyomozás során az erre feljogosított szervek együttműködése nem volt kifejezetten zökkenőmentesnek mondható.

A Kulcsár Attila asszisztensénél tartott ügyészségi házkutatás alkalmával ugyanis a rendőrséget hetekig nem tájékoztatták a kihallgatás eredményéről és a lefoglalt bizonyítékok sorsáról. Salgó László, egykori országos rendőrfőkapitány elmondása szerint kértek ugyan tájékoztatást az ügyészségtől, de nem kaptak. Rejtő E. Tibort, a K&H bank előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgatóját pedig egyenesen kicsempészte az ügyészség a rendőrségi fogdából – mondják a nyomozók, akiket állítólag elmulasztottak tájékoztatni az átszállításról. Az ügyészség minderre másképpen emlékszik. 

(cikkünket itt olvashatják)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!