hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lovasiskola

2002. 08. 31.
"Ideje lenne, hogy elővegyük a géppuskákat" – háborgott egy férfi múlt pénteken a MOM Művelődési Ház előtt, mert a Magyar ATV műsoráról lekerült a Lovas István vezette Sajtóklub. Várhatóan új összetétellel folytatódik majd a műsor a szokásos időben, Lovas és élcsapata pedig más fórumot keres.Nyilvános Sajtóklub a MOM központban. Megadom a hangot… Fotó: Somorjai L.

A szélsőjobb egyik erősségének tulajdonított Sajtóklub megszüntetéséhez a televíziós csatorna elnök-vezérigazgatója és a műsor vezetője közötti konfliktus vezetett. Az összeütközésről Lovas István újságíró – aki egyébként zsíros jövedelemhez jutott az ATV által – nagy nyilvánosság előtt ezt a magyarázatot adta: "Sikerült elérnem Czikó Gábort (…), aki azt mondta: a Sajtóklubban múlt pénteken elhangzott, hogy ő – mármint az ATV vezetése – erkölcstelen, s ez elég súlyos dolog. Én közbevágtam: hogyha ez elhangzott, akkor ez nem elég erős kifejezés arra, amit gondolok…" Czikó Gábor vezérigazgató a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy ha Lovas a saját műsorát erkölcsösnek tartja, akkor nincs keresnivalója egy általa erkölcstelennek minősített csatornán. 

A vita a műsorvezető és a tévéelnök között a Lovas-Tasnádi vita néven elhíresült ügyre vezethető vissza, azonban jobboldali körök immár politikai tisztogatásról, a posztkommunizmus előretöréséről beszélnek. Mondják ezt annak ellenére, hogy Lovas bejelentése szerint másik tévécsatornán kaptak felkérést a Sajtóklub folytatására, melynek összetétele Bencsik Andrással, a Demokrata cím? hetilap főszerkesztőjével kibővült. A régi stáb – Lovas István, Bayer Zsolt, Tóth Gy. András és Molnár Tamás – Bencsikkel együtt jelent meg múlt péntek este a MOM Művelődési Központ színháztermének porondján, hogy az elmaradt műsort az ott megjelent híveik előtt pótolják. 

"Bemelegítésül" Bayer Zsolt a Magyar Zsidók Világszövetsége állítólagos szóvivőjének (Regös Péternek) Lovas Istvánhoz címzett, gyalázkodó stílusban megfogalmazott állítólagos levelét olvasta fel, melyre nem is maradt el a közönség felhördülése és felháborodása. Miután Bayer megjegyezte, hogy a levelek (állítólagos) írója egy "tahó" (taps), "tet?" (taps és nevetés) stb., Lovas felhívta a tisztelt publikum figyelmét, hogy felszólításra kezdjék el túrni az orrukat, mert a Népszabadság, a 168 óra és a többi, "itt lapító újságíró" (taps, ováció) munkatársai fotóznak, "akik nagyon hasonlítanak Regös Péter habitusához". A gyűlés ilyen és ehhez hasonló stílusban zajlott, bár hangsúlyozták, hogy "nem minden zsidó ilyen" (mint Regös). Természetesen a Hetek is "dicsérő" szóban részesült, Wisinger István, a MÚOSZ elnöke pedig mint "bolsevik sajtómunkás" kapott méltatást azért, mert az egyik lapnak adott nyilatkozatában politikai kalandorkodásnak és handabandázásnak minősítette a megszűnt Sajtóklubot. Molnár Tamás a színpadon arról értekezett, hogy visszatér a szamizdatok időszaka, Tóth Gy. szerint pedig baloldali vörösterror formálódik. 

A balliberális zsidó terror rémképének felvázolása után nem csoda, hogy a jobboldal és a polgári körök fellépése megváltói rangra emelkedett a tisztelt publikum előtt. Nem is maradt el a lelkesedés: "Viktor, Viktor, Viktor" – kiabált a tömeg (értsd: publikum) az exminiszterelnök után, aki azonban személyesen nem jelent meg, csak a polgári körök fóruma által megjelentetett és a Sajtóklub-pótló gyűlésen terjesztett Nemzetőr cím? hetilap premierszámának címlapjáról üdvözölte híveit.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!