hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Gary Chapman párkapcsolati szakértővel
A szeretet hullámhosszán

2017. 03. 30.
Az emberi lét sikere a vertikális és horizontális (Istennel és embertársainkkal való) kapcsolatokon múlik - állítja dr. Gary Chapman párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, író és lelkész. Az embertársainkkal való kapcsolatépítésben segíthet annak az öt „szeretetnyelvnek” az alkalmazása, amelyről a szerző egy egész könyvsorozatot írt, s közülük negyvenet magyar nyelven is kiadtak. Az „Egymásra hangolva” (The Five Love Languages) című alapmű 25 évvel ezelőtt jelent meg először, angol kiadásban 11 millió példányban kelt el, és ma is az eladási lista élén áll. Dr. Chapman könyveit több, mint 50 nyelvre fordították le, napi rendszerességgel sugárzott rádióadásait pedig 400 rádióállomás közvetíti az Egyesült Államokban. A 79 éves párterapeuta a Harmat kiadó meghívására érkezett Magyarországra, s előadó körútját megelőzően exkluzív interjút adott a Heteknek.

Mr. Chapman, hogyan kezdődött az ön világméretű szolgálata, és hogyan ismerte fel a szeretetnyelvek fogalmát, jelentőségét?

– Soha nem gondoltam volna, hogy én egyszer házasságterápiával vagy a szeretetnyelvekkel fogok foglalkozni, mert a misszió az, ami engem igazán érdekelt. Fiatalon rendszeresen elvittek a szüleim a gyülekezetbe, de csak azután mertem kereszténynek nevezni magam, miután tízéves koromban befogadtam Jézust a szívembe. Iskolás éveimben kezdett kibontakozni bennem az a meggyőződés, hogy az Úr teljes idejű szolgálatot tartogat számomra. Ekkoriban még csak két formáját ismertük ennek az elhívásnak, az egyik a pásztori, a másik pedig a misszionáriusi szolgálat. 

Tehát az utóbbi mellett döntött?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!