hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tragédiák és diadalok
Beszélgetés az egyik legnagyobb zsidó filmfesztivál vezetőjével

2016. 10. 01.
„A zsidó megtapasztalás több ezer éves, amely a tragé­diát és a diadalt is magában foglalja” – Kenny Blank szerint ezért népszerűek a zsidó témájú filmek. A legnagyobb zsidó filmfesztivál igazgatója a zsidó témák univerzalitásában látja a siker titkát.

Az Atlantai Zsidó Filmfesztivál a legnagyobb ilyen filmfesztivállá nőtte ki magát az Ön vezetésével. Mi zajlik a „vetítővászon mögött”? Mi lehet az oka annak, hogy ilyen nagy számban tudják megszólítani a közönséget zsidó témájú filmekkel?

– Komoly szakmai csapat dolgozik egész évben azon, hogy kiválogassák a lehető legjobb filmeket a filmfesztiválra. Igyekszünk felkelteni az érdeklődést és a figyelmet a fesztivál iránt a mozi szerelmeseiben. Ez a szakmai csapat dolgozik azon is, hogy biztosítva legyenek a szükséges források, hogy egy első osztályú kulturális ünnepet hozzunk létre. Úgy látom, a zsidó témájú mozifilmek iránt van egy általánosan fokozott érdeklődés. Ez talán annak tudható be, hogy a zsidó kultúra világszerte reneszánszát éli, de az is elképzelhető, hogy ezek a témák univerzálisak és ezek üzenetei nem ismernek határokat.

Számos zsidó filmfesztivál létezik az Egyesült Államokban és szerte a világon. Miben egyedül­álló az atlantai filmes sereg- szemle a többihez képest?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!