hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mozgással a stressz ellen

2014. 12. 31.
A Funkcionális Mozgásminta Szűrés és a kettlebell hazai meghonosítója, a krav maga önvédelmi rendszer hazai társalapítója, saját üzemeltetésű edzőterem-hálózata a 360Gym koncepció megalkotója, lila öves brazil jiu-jitsu instruktor, férj és apa. Lakatos Péterrel az általa megalkotott és a speciális egységek által már jó ideje használt mozgásformáról, a Primal Move-ról beszélgettünk.

Hogy látod, mi magyarok uniós vagy akár világméretekben hol tartunk, mennyire figyelünk oda a mozgásunkra, az egészségi vagy fizikai állapotunkra?

– Úgy módosítanám a sorrendet, hogy először van az egészség, aztán a fittség, és végül az erő. A második és a harmadik sorrendjén vitázhatunk reggelig, de az első az nem is kérdéses. Addig, amíg nem beszélünk egészségről, addig a másik kettőről teljesen fölösleges. Minden embernek van egy úgynevezett genetikai potenciálja. A többség nem is tudja, hogy mennyi minden rejlik benne, hogy milyen hatalmas teljesítményre lenne képes, ha egyébként szembesítenék vele.

A Primal Move-val mi a célotok?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!