hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ennyit megér a szemünk

2014. 12. 13.
Egyre növekszik a szemüvegesek száma, szakértők szerint mára minden második ember használ a jó látása érdekében szemüveget vagy kontaktlencsét. Bacsek Bettina optometrista véleménye szerint ez a tendencia az elkövetkező időkben tovább fog emelkedni, ezért fokozottan érdemes szemünk világát óvni, őrizni, hogy a lehető legtovább lehessünk az éleslátás birtokosai.

Mit jelent az, hogy optometrista?

– Az optometrista szó jelentése törés, fénytörés, a fénytörési hibák meghatározása. A szem fénytörési hibáját állapítjuk meg, és a mérési (metria) eredmény alapján készítjük el a megfelelő szemkorrekciót. Megtanultunk nagyon sok betegséget felismerni, és ha szemüvegen kívül más probléma is felmerül, akkor továbbítjuk a pácienst a szemorvoshoz. Sok esetben pont fordítva gondolják az emberek. Ám a szemorvosoknak általában nincs ideje a korrekcióra, ez az optometrista feladata.

Mi a különbség a látásvizsgálat és a szemvizsgálat között?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!