hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vitorlát fel!

2014. 09. 18.
„Navigare necesse est!” Azaz: Hajózni kell! – tartja a mondás. Az ég alatt ugyanis sehol sem kerítheti hatalmába az embert akkora szabadságérzet, mint a vízen. Ezért egészen biztosan nem véletlen, hogy az atomenergia és az űrutazás korszakában egyre többen határozzák el, hogy vízre szállnak – a végtelen vízen keresve azt a felemelő függetlenséget, amelyet sokaknak nélkülözniük kell nyomasztóan beszűkült környezetükben. Kemény Géza kapitánnyal beszélgettünk a vitorlázás rejtelmeiről.

Mi vezetett arra, hogy hajót vásárolj és hobbiddá váljon a vitorlázás?

– Már tizenhat évesen belekóstoltam a balatoni feelingbe, aztán, egy hosszabb kihagyás után, tíz éve vitorlázom, de csak öt éve aktívan, tavasztól őszig. Sok évvel ezelőtt baráti csapattal béreltünk hajót az Adrián. Úgy megtetszett a hajós élet, ez az egész életérzés, hogy több évig visszajártunk. Aztán jött a hajóvásárlás itthon, ami csak bónusz lett hozzá.

Hogyan sajátítottad el a vitorlázás művészetét?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!