hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újabb díj a Bibliának

2014. 09. 18.
Ismét díjat nyert a Patmos Records Bibliája. A Hit Gyülekezete hitéleti kiadványainak forgalmazója a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján kapta meg a Budapest Márka díjat, melyet belvárosi kávé­házukban (Patmos Book&Cafe) vehetett át a cég ügyvezetője. A Patmos Records négyéves fennállása alatt sikeresen gyűjtött be a legrangosabb hazai díjak közül immár kettőt.

Dr. Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az elismeréssel kapcsolatban elmondta: fontosnak tartja, hogy az ország korábbi, vallásokat üldöző rendszere után az emberek visszakapják a hitüket, a kereszténységgel ismét közvetlen kapcsolatot tudjanak létesíteni, melynek legfontosabb eszköze a Biblia. „Ebben a Patmos kiadó óriási eredményt tudott felmutatni azzal, hogy a saját Bibliáját minden eddiginél nagyobb számban tudta értékesíteni és a magyar lakosok körében terjeszteni. A Magyar Termék Nagydíjjal a termék minőségét már elismerték, mi ennek a tevékenységnek azt az elvi jelentőségét akartuk értékelni, hogy az emberekhez eljutott a Biblia” – tette hozzá Szentes Tamás. Mint mondta, az elismerés annak is szól, hogy ez az érték Budapesten született, és mindenki számára rendelkezésre áll. „A város odaáll az ilyen tevékenységek mellé, és a maga területe mentén igyekszik ezeket fókuszba állítani, akár a határokon túlra is eljuttatni” – szögezte le a főpolgármester-helyettes.

A díjat átvevő Kauzál Márton, a Patmos Records ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a díj nagy megtiszteltetés mind a kiadó, mind a Hit Gyülekezete számára. „Újabb fontos mérföldkő, hiszen immár a főváros vezetése is úgy gondolja, hogy értéket képviselünk, egy olyan értéket – ahogyan azt a főpolgármester-helyettes úr is megfogalmazta –, amelynek üdvözlik a visszatérését a fővárosba. Az a célunk, hogy a tartalmi változatlanság mellett egyre jobb minőségben, magasabb színvonalon kerüljön kiadásra a Biblia, hogy minél hosszabb ideig tudja használni az olvasó – foglalta össze a kiadás szándékát az ügyvezető, hozzátéve: eddig több mint harmincezer darabot adtak el a díszes példányokból. Kauzál azt is elárulta, hogy bár Bibliájuk egyedülálló a piacon, további fejlesztési tervek alapján a negyedik és az ötödik kiadásra is készülnek.

A Magyar Termék Nagydíj 2012-es díj­átadóján Latorcai János, az Országgyűlés akkori alelnöke, a díj fővédnöke kiemelte, hogy a magyar gazdaság a nemzetközi piacon csak akkor lehet sikeres, ha magas hozzáadott értékű termékeket tud előállítani. „Nem kell messzire menni, elég csak Németországban körülnézni, hogy észrevegyük, milyen komoly kultúrája van a Biblia-kiadásnak. Kollégáimmal sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehet szétfeszíteni azokat a sémákat, amelyekbe a hazai Biblia-kiadás beleszorult. Azzal is tisztában voltunk, hogy a Biblia a legősibb könyv, amelyhez csak nagyon óvatosan, a legnagyobb tisztelettel szabad hozzányúlni, akár a külsejére, akár a belső tartalmára gondolunk; és minden egyes vonásnak, betűváltoztatásnak jelentősége van” – nyilatkozta akkor lapunknak Szűcs Ferenc, a Patmos Records Kiadó és Kereskedelmi Szervezet másik ügyvezetője.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!