hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Okosító tabletta"
- a legjobb csomagolásban

2012. 02. 02.
Olajokat, növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegé­szítők gyártásának legkorszerűbb módja a Capsugel- ­tech­nológia révén történik, amely dr. Nádor-Virág Anikó gyógyszerész szerint lehetővé teszi, hogy a termékek hatóanyagai akár éveken át megőrizzék kedvező tulajdonságaikat. A NutriLAB Omega 3 nevű étrend­kiegészítőt például ilyen technológiával állítják elő.

Sokszor hallani, hogy az Omega 3 valamiféle „okosító" csodaszer. Miről is van szó?

- Nem csodaszer, ez csak egy marketingfogás. A halolaj tartalmazza az Omega 3-at, azt a telítetlen zsírsavat, amelynek az emberi szervezetre való élettani hatása egyre ismertebbé válik: többek között csökkenti a vér koleszterinszintjét, segíti az egészséges szívműködést, a megfelelő vérnyomás beállítását és az optimális trigliceridszint kialakítását. Kétségtelen azonban, hogy a telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek az idegrendszer és az agy normális működéséhez is, ezzel magyarázzák, hogy segítik a gondolkodást, és javítják az ember kedélyállapotát. Egyes pszichiáterek előszeretettel javasolják halolaj rendszeres szedését depressziós betegeik számára. Ráadásul itt úgynevezett esszenciális zsírsavakról van szó, amelyeket az emberi szervezet magától nem tud előállítani, ezért kívülről kell őket bevinni - ugyanúgy, mint a vitaminokat.

Hogyan tegyük?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!