hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Őszi csoki-vanília

2010. 11. 05.
Csokoládé, karamell, mogyoró, vanília – akár egy csokoládébolt kínálatából is szemezget­hetnénk, pedig esetünkben az idei, őszi-téli divatban uralkodó színvilágról van szó, amely finom tónusaival, meleg fényével jelentősen meghatározza a 2010-es női divattrend karakterét, hangvételét.

Ez az új irányzat, kerülve a harsányságot és a kontrasztokat, őszies árnyalataival, üde, narancsos színfoltjaival, új kelmékkel, formákkal és kiegészítőkkel egyetemben az eleganciát és a nyugalmat hangsúlyozza, a nőiességet és a kifinomultságot helyezi középpontba, amellyel egy új nőideált jelenít meg. Erre az új ideálra a nagyvonalúság, a műveltség és a kiváló humor jellemző, ruhatára kreativitásról és ragyogó ízlésről árulkodik. Modernségét az öntudat határozza meg, amellyel magabiztosan eligazodik az élet labirintusaiban, és ezt öltözékével demonstrálja is.
A lelket és testet is melengető árnyalatok mellett megjelennek a bézs és más természetes színek variációi, megtörve a korall narancsos élénkségével, némi szürkével, mindezt megbolondítva a farmer égszínkékjével. Mintázatban a visszafogottság jellemző: a diszkrét kockás és a kasmír motívumokon kívül néha leopárd- és zebrabőrutánzatot is alkalmaznak. Más, harsányabb és kontrasztosabb koloritokkal csak a sportos, utcai viseleteknél, illetve az alkalmi öltözékeknél találkozhatunk. Az előbbinél divat a piros-fekete-bézs és a rikító kékek, csíkok, feliratok használata, az utóbbinál pedig a fekete organza és a csipke a domináns.
A nyári stílusjegyeket folytatva még mindig a lágy sziluett, a rafinált szabásvonalak és a kelmék bőséges alkalmazása a jellemző. A látvány kialakításánál elsősorban a már említett nőiességre, de a praktikumra és az egyszerűségre is törekedtek. A középpontba a hangsúlyos váll, valamint a nőies csípő került, amit a karcsú derék emel ki. Az eddig kedvelt és széles körben alkalmazott férfias stílusjegyek idén háttérbe vonultak.
A felhasznált kelmék minőségére is nagy gondot fordítanak. Kiváló gyapjúszövetekkel, puha kasmírokkal, illetve fényes selymekkel találkozhatunk az idén. Nagy visszatérő a bőrből készült nadrág, szoknya és dzseki, valamint újra divat a szőrmekabát is, amelyek változatosabbá tehetik ruhatárunkat.
Az öltözékeken a húszas, a negyvenes, valamint a hetvenes, nyolvanas évek stílusjegyei köszönnek vissza.
A szövetkabátokra, ruhákra, blúzokra jellemző a markáns, extra méretű gallérokkal, kámzsanyakkal, illetve sálgallérokkal, lágy redőkkel kiemelt felsőrész. Az ejtett vállak, a hangsúlyos ujjak pedig a viktoriánus kort idézik. Kabátoknál gyakran találkozhatunk háromnegyedes ujjmegoldásokkal is. A derekat széles övvel vagy szűkítésekkel emelik ki, amelyhez bő, drapériákban gazdag vagy éppen szűk, a test vonalát kiemelő szoknya társul. A nadrágok általában egyenes szárúak, illetve szűkítettek, de derékrészük lehet magasított, illetve rakott. Imét divat a negyvenes években népszerűvé lett bő szabású, élére vasalt nadrág is, a molettebb testalkatúaknak.
A kötött pulóverek, kardigánok rusztikusak, hosszban és bőségben pedig túlméretezettek, de a plasztikusság a sálakra és sapkákra is jellemző.
Kiegészítőként szűk vagy bő szárú, bőr-, illetve szőrmecsizmát hordhatunk, elengedhetetlen kellék a széles, csatos öv, a bőrkesztyű és a szőrmékkel, zsebekkel tarkított, elegánsan sportos táska. Öltözékünket egy jól megválasztott kalap teheti még igazán elegánssá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!