hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az olasz divat dívája

2003. 09. 22.
Laura Biagiotti divat- és illatkreátor, akit az olasz luxusdivat nagyasszonyaként emlegetnek. Modelljeit a természetesség és a kényelem jellemzi, stílusa ugyanakkor nagyon nőies és kifinomultan elegáns. Kedveli a tiszta formákat és a lágy anyagokat. Nem a kifutókra tervez elsősorban, hanem a mindennapokra. Kollekciói vonzzák a hölgyeket, mert nem a taszító extrémitásra törekszik. Biagiotti a fehér szín szerelmese, amely számára a tisztaságot szimbolizálja. Legkedvesebb anyaga a kasmír, mellyel olyannyira gyakran dolgozik, hogy a The New York Times elnevezte a "Kasmír Királynőjének". Lépjünk be a kiránynő palotájába, időzzünk el múltjának és jelenének ragyogó termeiben!



Laura Biagiotti 

Biagiotti 1943-ban született Rómában. Aktív részvétele a divatszakmában a hatvanas években kezdődött el, amikor édesanyja nyomdokaiba lépett, aki maga is egy divatstúdiót vezetett. Saját kollekcióját 1972-ben mutatta be, melyben merészen alkalmazta az olasz kultúra sajátosságait. Időközben számos kiegészítő termékkel szélesítette ki palettáját: parfümjei mellett saját tervezés? ékszerekkel, órákkal, női táskákkal, cipőkkel, kendőkkel és nyakkendőkkel kápráztatta el vevőit, akik szíves örömest áldoztak arra, hogy minden – a ruhától kezdve a gyűr?ig – Biagiotti legyen rajtuk. Férje, Gianni Cigna, teljes mértékben támogatta felesége törekvéseit. Közös nagy szenvedélyük a régészet volt. Restaurálták a Róma kapujánál fekvő 16. századi Marco Simone kastélyt, mely egyben otthonukká és munkájuk fellegvárává vált. Dr. Cigna a Laura Biagiotti Group Spa elnökeként sikeresen nyitott olyan új piacok felé, mint Oroszország és Kína. 1988-ban Pekingben 30 kínai modell 125 ruhakölteményt vonultatott fel, mellyel Biagiotti lerótta tiszteletét az évszázados kínai alapanyagok, az értékes kasmír és a selyem előtt. A nagy sikerre való tekintettel öt év múlva ugyanitt mutatta be újdonsült kollekcióit, melyet a kínai közönség a Marco Polo-díjjal jutalmazott meg. Az olasz textilipar követeként meghódította Ázsiát, mely tárt karokkal fogadta a messziről jött "királynőt".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!