Zelenszkij szerint Európának azért kellene imádkoznia, hogy Ukrajna ne szenvedjen vereséget
Zelenszkij szerint Európának azért kellene imádkoznia, hogy Ukrajna ne szenvedjen vereséget

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 02. 20.
Az ukrán elnök az olasz köztévé híradójának adott interjút, amelynek során elmondta, hogy az oroszok “nem olyan erősek, mint kezdetben, és mi sokkal erősebbekké váltunk”.

Zelenszkij szerint az ukránok tudják, hogy vereség esetén mindent elveszítenek: az otthonaikat, a gyermekeiket és a szüleiket.

A politikus arról is beszélt, hogy “a háború nem tarthat a végtelenségig, a modern korban nem húzódhat el évekig”, és nem hosszú háborúban gondolkodnak, illetve Ukrajna győzelmével számolnak.

Az ukrán elnök úgy véli, hogy a kidolgozott tízpontos béketerv a béke győzelmét hirdeti, amiért az oroszok következő generációi is hálásak lesznek, és hangsúlyozta, hogy

az európaiaknak azért kell imádkozniuk, hogy Ukrajna ne essen el, mivel abban az esetben a háború valóban európaivá válna, ezért kell megállítani Ukrajnában.

Ahogy arról beszámoltunk, Silvio Berlusconi nemrégiben élesen bírálta Zelenszkijt, és azzal vádolta, hogy az ő tettei vezettek Ukrajna lerombolásához.

Az ukrán államfő úgy reagált a kritikára, hogy tudja, hogy Berlusconi szereti a vodkát, és majd küldenek neki, mivel az ukrán vodka is kiváló minőségű. (Zelenszkij ezzel Berlusconi tavaly szeptemberi szavaira utalt, amikor a politikus arról mesélt, hogy Putyinnal továbbra is jó barátságot ápol, és az orosz elnök évekkel korábban vodkát küldött neki a születésnapjára.)

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!