Berlusconi: Zelenszkij tettei Ukrajna lerombolásához vezettek
Berlusconi: Zelenszkij tettei Ukrajna lerombolásához vezettek

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 02. 13.
A volt olasz miniszterelnök bírálta Volodimir Zelenszkijt, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy állítsák meg az ukrán elnök „támadását”.

Silvio Berlusconi már korábban is kritizálta Zelenszkijt. Most arról beszélt, hogy az ukrán államfőt meg kellene az USA-nak állítania, hogy ne „támadhassa meg” a Donyec-térség két „autonóm köztársaságát”.

Tanúi vagyunk az országa lerombolásának és a katonái, illetve a civilek lemészárlásának. Elég lett volna, ha csak befejezte volna a két autonóm Donyec-térségi autonóm köztársaság elleni támadást, akkor ez sosem történt volna meg. Én nagyon-nagyon negatívan ítélem meg ennek az úriembernek a viselkedését”

- mondta a volt olasz kormányfő.

Miután Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt múlt héten nem hívták meg a német, ukrán és francia államfők közötti találkozóra, Berlusconi azt is elmondta, hogy ha ő lenne a miniszterelnök, akkor nem is állna szóba Zelenszkijjel.

Több olasz párt képviselői is felszólították Melonit, hogy reagáljon Berlusconi álláspontjára, mert „a putyini Oroszország” mellé állt, bár tavaly októberben elítélte az orosz megszállást. A volt olasz kormányfő egyébként hosszú ideje baráti kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal, és elmondása szerint az orosz államfő az egyik legjobb barátja.

(Euractiv / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!