Zelenszkij aláírt egy rendeletet, mely szerint Ukrajna nem tárgyalhat Putyinnal
Zelenszkij aláírt egy rendeletet, mely szerint Ukrajna nem tárgyalhat Putyinnal

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 04.
Az ukrán elnöki hivatal közzétett egy rendeletet, melyben kijelentik, hogy „lehetetlen” tárgyalásokat folytatni Vlagyimir Putyinnal.

Az ukrán elnök múlt héten azt mondta, miután Putyin bejelentette négy ukrajnai régió Oroszországhoz csatolását, hogy ez a lépés is azt bizonyítja, hogy lehetetlen a jelenlegi orosz elnökkel tárgyalni.

Nem tudja, mi a méltóság és az őszinteség, ezért
bár készek vagyunk Oroszországgal tárgyalni,
de másik orosz elnökkel [tárgyalnánk]”

- mondta Volodimir Zelenszkij Putyinról.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács dolgozta ki azt a rendeletet, mely az egyik pontjában rögzíti, hogy Ukrajna „kijelenti, hogy lehetetlen tárgyalásokat folytatni az Oroszországi Föderáció elnökével, Vlagyimir Putyinnal”.

(ABC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!