Volt magyar szövetségi kapitány: a német válogatott túl sokat foglalkozott más dolgokkal
Volt magyar szövetségi kapitány: a német válogatott túl sokat foglalkozott más dolgokkal

Illusztráció - Lothar Matthäus (jobbra)( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 25.
Lothar Matthäus úgy értékelte a Japán elleni 2-1-es német vereséget a katari világbajnokságon, hogy a német válogatott körül túl sok volt a dráma, és nem a futballal foglalkoztak.

Ahogy arról beszámoltunk, a német válogatott focistái eltakarták a szájukat a Japán elleni meccs előtti csapatfotónál, hogy így tiltakozzanak az ellen, hogy a FIFA megtiltotta, hogy szivárványszínű karszalagot viseljenek a játékosok a katari vb-n.

A volt magyar szövetségi kapitány szerint a német válogatott számára „túl sok olyan ügy volt, ami fontosabb volt a futballnál, ahogy négy évvel ezelőtt is”. Matthäus szerint ez zavarja a sportolókat a koncentrációban, és elvonja a figyelmüket a mérkőzésekről.

A szakember szerint ez volt annak az oka, hogy a német válogatottból hiányzott „az a döntő 5-10 százalék” a Japán elleni győzelemhez.

(Guardian / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!