Visszahódítaná Franciaországot a bevándorlóktól és az iszlámtól az elnökválasztás egyik titkos esélyese
Eric Zemmour kampányszlogenje a Napóleonnak tulajdonított "Olyan nincs, hogy lehetetlen" idézet lesz
Visszahódítaná Franciaországot a bevándorlóktól és az iszlámtól az elnökválasztás egyik titkos esélyese

Forrás: Twitter/Eric Zemmour

2021. 12. 06.
A történelem folyásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit vasárnap Eric Zemmour jobboldali publicista, független elnökjelölt első kampánynagygyűlésén a Párizshoz közeli Villepinte-ben.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

"Csaknem 15 ezren vagytok ma itt! 15 ezer francia, aki szembe megy a politikai korrektséggel, a szélsőbaloldal fenyegetéseivel és a média gyűlöletével" - kezdte beszédét a 63 éves újságíró a nemzeti zászlókat lengető tömeg előtt, amely folyamatosan azt kiabálta, hogy "Zemmourt-t elnöknek!".

A független jelölt választási programja a bevándorlás és az iszlám vallás teljes elutasítására épül, miután szerinte mindkettő fenyegetés a francia népre, amely ezer éve itt van, és továbbra is otthon akarja magát érezni.

"Mi itthon vagyunk! Mi itthon vagyunk!"

- válaszolta skandálva a tömeg a Villepinte-i kiállítócsarnokban.

"Azt állítják rólam, hogy fasiszta, rasszista, nőgyűlölő vagyok" - mondta Zemmour, akit korábban kétszer elítélték rasszista gyűlöletkeltés miatt.

"A politikai ellenfeleim a politikai halálomat kívánják. Az újságírók a társadalmi halálomra játszanak, és a dzsihadisták egyszerűen a halálomat akarják"

- fogalmazott, visszautasítva a vádakat, azt állítva, hogy ő az egyetlen, aki szabadon gondolkodik, szabadon beszél, szabadon vitázik, szabadon mondja ki az igazságot a valóságról, miközben mások arról álmodnak, hogy betiltják a nagygyűlését és elítélnék.

A nagygyűlés kezdete előtt jelentette be Zemmour környezete, hogy az elnökjelölt Reconquete! (Visszahódítás!) néven alapítja meg a pártját. A kampányának szlogenje pedig a Napóleonnak tulajdonított "Olyan nincs, hogy lehetetlen" idézet lesz.

A visszahódítás megkezdődött. A gazdaságunk, a biztonságunk, az identitásunk, a szuverenitásunk, a hazánk visszahódítása" - hangsúlyozta a jelölt.

"A zéró bevándorlás lesz politikánk egyértelmű célja"

- jelentette ki.

Elmondta, hogy ha elnöknek választják,

minden illegális bevándorlót és külföldi bűnözőt azonnali hatállyal kiutasít az országból, a kettős állampolgárságú bűnözőket megfosztja francia állampolgárságuktól, a bevándorlással kapcsolatos kérdésekről pedig népszavazást ír ki.

Egyszerűsítené a közigazgatást, egy a kutatásért, energiáért és a külkereskedelemért felelős ipari minisztérium létrehozásával, valamint kivezetné Franciaországot a NATO katonai parancsnokságából.

A helyszíni tudósítások szerint Zemmour nagygyűlésén a tömeg egy része többször is rátámadt a helyszínről tudósító újságírókra és az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű szervezet békésen tüntető aktivistáira. A BFM hírtévé, a Brut és a Huffington Post felvételei szerint székeket dobáltak a tudósítók és a tüntetők felé, mielőtt a szervezők által megbízott biztonsági szolgálat emberei kimenekítették a megtámadott embereket.

Egy férfi magának Eric Zemmournak is nekirontott, és megragadta a nyakánál, miközben éppen kampányeseményére készült. Biztonsági emberei azonnal elfogták a támadót, és átadták a rendőrségnek. Az incidens során állítólag megsérül az jobboldali elnökjelölt csuklója. A férfit „előre megfontolt erőszak” gyanúja miatt vették őrizetbe. 

Zemmourt szemmel láthatólag nem lepte meg az eset.

Korábban Párizsban a rendőrség szerint 2200-an, a szervezők szerint 10 ezren tüntettek Eric Zemmour elnökjelöltsége ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Eric Zemmour az internetre kedden feltöltött videóban jelentette be hivatalosan, hogy elindul a 2022-es francia elnökválasztáson.

A Le Figaro című konzervatív napilap volt újságírója és a CNews hírcsatorna vitaműsorainak állandó meghívottja, aki két évtizede közismert médiaszemélyiség hazájában, valójában már hónapokkal ezelőtt megkezdte kampányát, amelynek egyik fő témája Renaud Camus író elmélete a "nagy lakosságcseréről", amely szerint a muzulmán bevándorlók lassanként kiszorítják az őslakosokat Európából.

A szókimondó és provokatív megszólalásairól ismert Zemmour állandó műsorát a CNews hírtelevízió szeptember közepén megszüntette, s a Le Figaro című jobboldali napilap sem teszi azóta többé közzé a publikációit, Zemmour elnöki ambícióira hivatkozva.

Az elnökválasztás első fordulóját április 10-én, a másodikat április 24-én rendezik.

(MTI/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!