Világraszóló győzelem
Véleménycikk
Világraszóló győzelem

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2022. 04. 04.
Győztünk. Az egész ország. Most nincs kedvem az ellenzék depressziójának terápiájával foglalkozni, ígérem, törődni fogok ezzel is, szimpátiám az elesetteké. Szóval a Fidesz választási győzelmével az egész ország győzött. Miért? Csak röviden: az egyik első számú konzervatív (és univerzális) érték, az a stabilitás.

Ez egy véleménycikk.

Nem kell részletesen magyaráznom, hogy ez miért létfontosságú egy járványok és háborúk sújtotta világban. Napnál világosabb. 

Egy hasonlattal illusztrálva: az esetek nagy többségében jobb, ha egy házaspár stabilan együtt marad, akkor is, ha komoly gondokkal küzdenek, mint ha elválnak. Jobb, ha megvan a „kétharmad” a házasságban is, nem? Ennyiben is biztosan az egész ország nyert, még ha ez ellenzéki honfitársaim számára hihetetlennek is tűnik, de ez az igazság. 

Nem fogják ezt elfogadni, ha sikerült velük megetetni azt, hogy a jelenlegi magyar miniszterelnök egy hitlerputyinsztálinkádár reinkarnáció, de

ha ezt az ostobaságot elvetik és meg is maradnak ellenzékinek, be fogják látni a stabilitással kapcsolatos nyereségüket.

Tehát győztünk, mindenki.

Egy másik fontos dolog a választások természetével kapcsolatos. Egy neten terjedő hasonlat így világítja ezt meg:

„A szavazás olyan, mint a közösségi közlekedés. Ott sem vársz " az egyetlen igazira". Hanem vársz egy buszra , ami közel visz ahhoz, ahová szeretnél menni. Nem maradsz otthon, akkor sem, ha az a járat nem hajszálpontosan oda visz, ahová akarsz menni.”

Ebből most csak annyit emelnék ki: egy választás sem arról szól, hogy a politikusok (buszsofőrök) majd minden gondunkat megoldják. A

Messiás neve nem Orbán Viktor és nem MZP. Más neve van.

A politikában nincs egyetlen igazi. Ami azt is jelenti, hogy a politikus nem tud csodát tenni, ahhoz neki is a Mindenható segítségét kell kérni.

Most nézzünk egy újabb tanulságot. A Fidesz ilyen arányú győzelme szó szerint egy világraszóló győzelem. A világ szabadságszerető konzervatívjai nagyon figyeltek erre az eseményre és nagy örömmel vették tudomásul, hogy nem esett el a normalitás, a konzervatív gondolat egyik utolsó bástyája. Különösen a népszavazás és a választás együtt hallatszik most messze az egész világon.

Jogi értelemben nem lesz érvényes a népszavazás.  Ezt sajnálom ugyan, de nem ez a legfontosabb.  

Mi a lényeg?  A NEM választ 3 251 736 polgár jelölte be, támogatva ezzel a gyermekvédelmi törvényt. A Fidesz 2 735 383-ot kapott listán, ez 53 százalékos eredmény. Ha jól számolom, akkor ennél félmillióan többen mondtak NEM-et. Még egyszerűbben:

„SOKKAL TÖBBEN ADTAK NEM SZAVAZATOT, MINT AMENNYI SZAVAZATOT LISTÁN A GYŐZTES FIDESZ KAPOTT!” 

Megint másképp: az országgyűlési választásokon megjelentek elsöprő többsége nemet mondott a nyugatról terjedő gender-őrületre. Ennek elképesztően nagy a súlya és jelentősége. Nagyon sokan, szerte a világban izgalommal várták a népszavazás eredményét. Ez a komoly eredmény, a parlamenti eredménnyel együtt, nagyon is megalapozza a miniszterelnök választás utáni szavait: „Ez nem a múlt, a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk.”

A népszavazáson érvénytelenül szavazók közül sokan szintén nemmel szavaztak volna, de meggyőzték őket, hogy ezek a kérdések nem aktuálisak. Talán jobban is tudatosítani lehetett volna feléjük azt, hogy ez nálunk még valóban nem annyira aktuális, a népszavazás egy megelőző csapás.

Az viszont biztos, hogy az érvénytelenül szavazók sem mondtak „igen”-t a kérdésekre. „Igen” válasz összesen 269 689, nekem ez is sok.

Összegezve: a konzervatív oldal számára a népszavazás és a parlamenti választás is hatalmas, világraszóló győzelem, amely a világ konzervatívjai számára is erőt ad. 

Felkészül: Amerika, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, az egész Unió… és még sorolhatnám. Nyilván nem pénzügyi és hatalmi támogatást tudunk mi neki nyújtani, hanem azt a tudatot, hogy

igenis lehetséges még, hogy a józanság és a normalitás győzzön.

Hogy lehetséges a normalitás forradalma.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!