Videó: több mint egy éve segíti az ukrajnai háború áldozatait a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata
Videó: több mint egy éve segíti az ukrajnai háború áldozatait a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ - Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata Hivatalos

2023. 06. 26.
A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) a háború kezdete óta jelen van Ukrajnában, és több mint hatvan segélyszállítmányt juttatott el a szomszédos országba.

A HISZ többek között Kijev környékére, Kárpátaljára, Bahmut közelébe és a Donyecki-Luhanszki régióban lévő gyülekezetekbe küldött segítséget, hogy így nyújtson támaszt a háború áldozatainak, károsultjainak és a menekülőknek.

A több mint százmillió forint összértékű segélyszállítmányokkal főként alapvető élelmiszereket, háztartási cikkeket, gyógyszereket és gyermekruhákat küldtek az ukrajnai rászorulóknak.

Izjumban nagyon sokan meghaltak, megsebesültek vagy tartós egészségkárosodást szenvedtek a háború miatt. A város pásztora tizenhét társával együtt a gyülekezeti házuk pincében elbújva vészelte át a tüzérségi támadásokat, amelyek miatt az épület falai beomlottak, a ház pedig teljesen kiégett.

Ukrajnában sok helyen nincs víz, gáz, áram és elég élelmiszer, és az idősek közül sokan a lakóhelyükön rekedtek ellátás nélkül, ezért is végez rendkívül fontos munkát a HISZ Ukrajnában már több mint egy éve.

(ADF International / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!