Egy tonna friss gyümölcsöt adományozott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata a hatvani kórháznak
Ezzel szerették volna megköszönni Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet dolgozói hősies járvány elleni harcát
Egy tonna friss gyümölcsöt adományozott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata a hatvani kórháznak

Forrás: HISZ

2021. 03. 12.
A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács és a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) közös országos jótékonysági akció keretében egy tonna friss, vegyes (banán, narancs, citrom, kivi, mandarin) déligyümölcsöt adományozott a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet dolgozóinak.

Ezzel igyekeztek támogatni a kórház közhasznú és kiemelkedő járványügyi fáradozásait, és kifejezni köszönetünket mindennapi tiszteletreméltó helytállásukért.

A kórház jelenleg 98-100 százalékos kapacitáson működik, de a dolgozók egyre kevesebben vannak a megbetegedések miatt, így egyre nagyobb teher hárul rájuk.

"Exponenciálisan növekedtek a betegszámok a múlt hét közepén, azóta azt kell mondanom, hogy teljes fordulatszámon, maximumon működünk"

- nyilatkozta a kórház orvosigazgatója az ATV híradónak, aki szerint az immunrendszer erősítéséhez is jól jön a sok gyümölcs.

Ahogy arról korábban a Hetek is beszámolt, mindez egy országos program része, melynek keretében az ország több kórházának és a járvány frontvonalán dolgozóknak is nyújtanak hasonló támogatást több millió forint értékben.

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának helyi önkéntesek adományaiból sikerült megvalósítani a mostani nagylelkű gyümölcs-felajánlást.

"A szeretet, az egymás tisztelete és az összetartás ebben a vírussal terhelt időszakban nagyon fontos. Az a szeretet, amellyel a Hit Gyülekezete most a kórház dolgozói felé fordult, ez pozitív és példaértékű"

- nyilatkozta az átadási ceremónián Szabó Zsolt Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!