Videó: robbanások rázták meg az orosz titkosszolgálat épületét, halálos áldozat is van
Videó: robbanások rázták meg az orosz titkosszolgálat épületét, halálos áldozat is van

Forrás: Youtube/Daily Mail

2023. 03. 17.
Robbanások történtek, majd kigyulladt a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) épülete Oroszországban, legalább egy ember meghalt a balesetben.

Az orosz hatóságok közlése szerint legalább egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek, amikor az FSZB egyik központjában robbanások történtek. A felvételeken látszik, hogy sűrű füst szállt fel az épületből.

Az orosz titkosszolgálat közleményéből kiderül, hogy az FSZB üzemanyagraktárában történtek robbanások, és a tüzet állítólag rövidzárlat okozta, a helyi sajtó beszámolói szerint viszont az épületben tárolt lőszer kapott lángra. Mindenesetre a szomszédos épületeket ki kellett üríteni a tűz miatt.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta több alkalommal is sor került támadásra oroszországi kőolaj- és földgázlétesítmények, illetve vasúti célpontok ellen, Vlagyimir Putyin idén februárban fel is szólította az FSZB-t, hogy tegyenek többet annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrán dróntámadásokat.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója tagadta, hogy az országának köze lett volna az FSZB épületében bekövetkezett robbanásokhoz, de megjegyezte, hogy Ukrajna „örömmel figyeli” a történteket.

(Guardian / Mirror / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!