Videó: így ütközött össze az orosz vadászgép egy amerikai drónnal
Videó: így ütközött össze az orosz vadászgép egy amerikai drónnal

Forrás: Youtube/Guardian News

2023. 03. 16.
A Pentagon közzétett egy videót arról, ahogy egy orosz vadászgép csapódott neki egy amerikai drónnak a Fekete-tenger felett.

Ahogy arról beszámoltunk, egy orosz Szu-27-es vadászgép és egy MQ-9 Reaper amerikai felderítő drón ütközött össze a napokban, a Krímhez közel.

Az amerikai fél szerint a drón az orosz vadászgéppel történt ütközés miatt irányíthatatlanná vált, így az USA haderejének meg kellett semmisítenie a gépet.

Az ütközés pillanatáról a drón videófelvételt készített:

Az orosz védelmi minisztérium máshogy számolt be a történtekről, és azt állította, hogy az amerikai drón kikapcsolt jeladóval repült az orosz államhatár irányába, majd irányíthatatlanná vált, veszített a magasságából, és végül a vízbe zuhant.

Az incidens után az amerikai fél kapcsolatfelvételt kezdeményezett, és telefonon beszélt egymással az orosz és az amerikai védelmi miniszter. Lloyd Austin veszélyesnek és vakmerőnek nevezte az orosz pilóta tettét, és azt állította, hogy a drón nemzetközi légtérben haladt, amikor az ütközésre sor került.

A felvételen az látszik, hogy az orosz vadászgép először nagyon közel haladt el a drón felett, majd második alkalommal bele is ütközött a gépbe, és a videó megszakadt egy percre.

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!