Videó: Mbappé beleszállt Le Penékbe egy Eb-sajtótájékoztatón
Videó: Mbappé beleszállt Le Penékbe egy Eb-sajtótájékoztatón

Twitter/L'ÉQUIPE

2024. 06. 17.
Kylian Mbappé francia sztárfocista a labdarúgó-Európa-bajnokság alatt nemcsak a válogatott játékáról, hanem a közéletről is szemrebbenés nélkül nyilatkozik, ha épp arról kérdezik. A 25 éves labdarugó arra figyelmeztette a fiatalokat, hogy ne szavazzanak szélsőségesekre.

„Ellenzem a szélsőségeket és a megosztó eszméket”

– fogalmazott Mbappé a válogatott első Eb-meccsének előestéjén tartott sajtótájékoztatón, mely során arra buzdította a fiatalokat, hogy a francia történelem „döntő pillanatában” menjenek el szavazni. Ezzel pedig a francia parlamenti választásra utalt, amelyet azért kellett kiírni, mert Emanuel Macron francia elnök a pártja számára lesújtó EP-eredmények után bejelentette, feloszlatja a nemzetgyűlést és előrehozott parlamenti választásokat ír ki.

„Úgy gondolom, hogy országunk történelmének döntő pillanatához érkeztünk. Tudni kell, hogyan kell egyensúlyt teremteni, és tisztában kell lenni a prioritásokkal” - mondta Mbappé. „Mi elsősorban állampolgárok vagyunk” és „nem szabadna elszakadnunk a körülöttünk lévő világtól, különösen ha a hazánkról van szó”. Majd felszólította a franciákat, és „különösen a fiatalabb generációt”, hogy menjenek el szavazni a parlamenti választásokon.

Szerinte  Franciaországnak a „sokszínűség, a tolerancia és a tisztelet értékeivel” kell azonosulnia. „Remélem, július 7-én is büszkén viseljük majd ezt a mezt" – tette hozzá.

(Le Monde / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!