Videó: az orosz határ közelében haladt el két amerikai bombázó, miután átrepültek fél Európa felett
Videó: az orosz határ közelében haladt el két amerikai bombázó, miután átrepültek fél Európa felett

Fotó: Youtube / Independent

2023. 03. 21.
Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint két amerikai bombázót azonosítottak az orosz légtér közelében, a Balti-tenger felett.

Egy orosz Szu-35 típusú vadászgép szállt fel, miután két B-52 típusú amerikai bombázó megközelítette az orosz határt. Az amerikai bombázók arra válaszul repültek az orosz légtér közelébe, hogy Oroszország két bombázója a napokban több mint hét órán át tartózkodott a Japán-tenger felett, amikor kiderült, hogy a japán miniszterelnök Ukrajnába fog látogatást tenni.

Ahogy arról beszámoltunk, a közelmúltban egy orosz vadászgép nekirepült egy amerikai felderítő drónnak a Fekete-tenger felett, amely a vízbe zuhant.

Most egy orosz vadászgép emelkedett a magasba, miután két amerikai bombázó a Balti-tenger felett megközelítette Oroszország határát.

A légvédelmi radarok érzékelték, hogy (…) a Balti-tenger felett két légi célpont repült az Oroszországi Föderáció államhatárának irányába”

- közölte az ország védelmi minisztériuma.

Az orosz Szu-35-ös vadászgép felvételt is készített az egyik amerikai bombázóról, amely éppen a felhők felett repült.

Az amerikai bombázók egyébként hosszú utat tettek meg, hiszen átrepültek Spanyolország felett, majd Franciaországnál jelentek meg, és Nagy-Britannia felett is elhaladtak. Ezután Dánia és Svédország légterében repültek, később Lengyelországnál egy lengyel vadászgép kísérte őket, de felbukkantak Észtországnál is.

Miután az orosz vadászgép pilótája meggyőződött arról, hogy az amerikai bombázók nem lépnek be Oroszország légterébe, visszatért a felszállási helyére.

(Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!