Véget ért a Fradi felejthetetlen európai kalandja
Ilyen volt a Ferencváros menetelése a Bajnokok Ligájában
Véget ért a Fradi felejthetetlen európai kalandja

forrás: MLSZ.hu

2020. 12. 09.
Az FTC 25 év után szerepelt ismét a Bajnokok Ligája főtábláján, s végül egy ponttal búcsúzott a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev mögött, pedig az utolsó meccsen még a harmadik – Európa-ligát jelentő – hely is elérhető lett volna.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A koronavírusjárvány miatt a BL-kiírás feszített tempót követelt, a Ferencvárosnak egy meccses mérkőzéseken kellett kivívnia a továbbjutást sorban a svéd, a skót, a horvát és végül már oda-visszavágós rendszerben a norvég bajnokon is túljutott a Fradi.

A BL-főtáblára való kijutás mámorát mi is átéltük a Groupama mellett:

Sokan a csoportbeosztást álomsorsolásnak tartották, hiszen napjaink két kimagasló egyéniségével - Ronaldoval és Messivel- kerültek össze a zöld-fehérek. 

A Hetek el is ment és megkérdezte a csapat sikerkovácsát Szergej Rebrovot, hogy mi áll a nagy menetelés hátterében. A szűkszavú, de barátságos tréner válasza egyértelmű volt: ő a kemény munkában és a folyamatos fejlődésben hisz, aminek előbb utóbb megvan az eredménye. 

“Számomra a fegyelmezettség a legfontosabb: ez fontosabb a játékosok egymás közti tiszteleténél, a csapat felé mutatott tiszteletnél vagy az én személyem tiszteleténél. “

- mondta Rebrov lapunknak október elején.

Az első mérkőzésre a legendás Nou Campban került sor. Az első percekben kis túlzással a félország felugrott, amikor Tokmac, a ferencvárosiak támadója óriási gólt szerzett, de sajnos érvénytelenül, hisz a játékos lesen volt a gólt megelőzően. Ezek után jött a papírforma, a Barcelona rutinból 5-1 -re lehozta a találkozót, mégse volt oka miért szégyenkeznie a zöld-fehéreknek, hiszen a meccs egyes periódusaiban a kapujához szegezte a katalán együttest.

MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A második -egyben első hazai - találkozóra a Groupamában került sor, ahol fordulatos meccsen 2-0 -s hátrányból sikerült felállnia a Fradinak.  Mint utóbb kiderült, ez az egy pont volt az első és utolsó is, amit a csoportkörben szereztek. 

A soronkövetkező harmadik meccset is idehaza játszották, csak a Juventus elleni találkozót a Groupamából a Puskás Arénába helyezték át, így közel 25 ezer ember nézhette élőben Cristiano Ronaldoékat. Akik ellen talán ekkor játszott a legbátortalanabbul a Ferencváros, Dibusz Dénes és a védelem két potyát is összehozott. Ahogy a Barca ellen, itt is sikerült a szépítést, Boli kotort be egy gólt a ráadásban kialakítva ezáltal a 4-1 -es végeredményt.

Pirlo, a Juventus egykori legendája és mestere akkor így nyilatkozott a Fradiról:

“Kielemezték az utóbbi hetekben játszott találkozóikat, és megállapítottuk, hogy nem érdemtelenül vannak a BL főtábláján.”

A csoportmeccsek során sikerült elérnünk a csapat magyar válogatott középpályását, a mindig mosolygós Sigér Dávidot is, akit arról kérdeztünk, hogy éli meg a Fradival és a nemzeti tizeneggyel elért sikereit.
Aki a megilletődöttségről azt mondta: 

“Ha visszagondolok, mindig arra jutok, hogy megérdemlem, hogy itt legyek akár ezen a szinten is és játsszak.”

 

A játékos Torinóból igazolta vissza az interjúnkat a Juve elleni találkozó előtti éjszakán, melyen a Fradi majdnem hőstettet hajtott végre, hiszen csupán pár percen múlott, hogy  1-1 -es döntetlent érjen el az olasz bajnok otthonában. Érdekesség, hogy a magyar csapat gólját jegyző Myrto Uzuni Cristiano Ronaldo gólörömével ünnepelte a találatát, mely megmozdulás futótűzként terjedt a focis közösségi oldalakon.

A hátralevő két csoportmeccsre azonban, mintha elfáradt volna a zöld-fehér alakult, a Barcelona nagyon simán verte el Lovrencsicséket a Puskás Arénában 4-o -ra. A sorozat zárómérkőzésén pedig, a szép játék ellenére nem sikerült elverniük a Dinamo Kijevet, akiktől 1-0 -s vereséget szenvedtek, így a két egy pontos csapat közül az ukránok örülhettek és jutottak be az Európa-ligába.

"A Juventus és a mostani Dinamo Kijev elleni idegenbeli meccsre vagyok a legbüszkébb, ezeken kimagaslóan jól játszott a csapat"

- összegezte a Ferencváros szereplését Rebrov.

“Az öltözőben azt mondtam a játékosoknak: büszkék lehetnek magukra, mert jó játékot mutattak. Nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész sorozatban jól szerepeltek. Eddig senkinek se volt BL-tapasztalata, egyszerűen felnőttek a játékosok"- zárta szavait a tréner és mi is csak egyetérteni tudunk, semmi szégyelnivalója nem lehet a Fradinak se a játékosoknak, láttuk őket küzdeni és szépen játszani is.

Bízunk benne, hogy jövőre az idei tapasztalattal még tovább szárnyalhatnak a zöld-fehérek.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!