"Álomsorsolást" kapott a Ferencváros: Ronaldo és Messi is jöhet Budapestre
 "Álomsorsolást" kapott a Ferencváros: Ronaldo és Messi is jöhet Budapestre

Forrás: Youtube/ UEFA

2020. 10. 01.
A kedden kiharcolt Bajnokok Ligája-főtábla után, csütörtök késő délután megtartották a sorozat csoportkörének sorsolását.

A 25 év után újra Bajnokok-Ligája csoportköréig eljutó Ferencváros a svéd, skót, horvát és norvég bajnok legyőzésével jutott el idáig. Legutóbb a DVSC volt érdekelt a legrangosabb európai labdarúgó sorozat csoportkörében még 2009-ben, akkor a debreceni alakulat mind a hat mérkőzését elvesztette és 19 gólt kapott összesen. 

A csütürtök esti csoportkör-sorsolásnál két korábbi Chelsea legenda segédkezett, nevezetessen Didier Drogba és Florent Malouda.

G csoport

FERENCVÁROS, Juventus, FC Barcelona, Dinamo Kijev

A Fradit a sorsoláson az utolsó, tehát a negyedik kalapból húzták ki, abból is az utolsó bent maradó névként, így került a G csoportba a Juventus, Barcelona Dinamo Kyiv alkotta kvartettbe.  Így Budapesten teheti majd tiszteletét a modern labdarúgás két kiemelkedő alakja Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

Külön érdekesség, hogy a könyebbnek számító ellenfél Dinamo Kijev, ukrán bajnok csapatban focizott egykoron a Ferencváros jelenlegi edzője Seryij Rebrov.

Arra, hogy pontosan mikor érkeznek Budapestre a sztárcsapatok majd pénteken fog fény derülni.  

A sorsolás során kihirdették a tavaly BL szezon legjobb játékosait is:

Legjobb kapus: Manuel Neuer (Bayern München), Legjobb hátvéd: Joshua Kimmich(Bayern München), legjobb középpályás: Kevin De Bruyne (Manchester City), a legjobb csatár Robert Lewandovski. A sorozat legjobb edzője Hansi Flick(Bayern München) lett.

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!