Újabb fordulat a mexikói „ufómúmiák” ügyében 
Röntgenvizsgálat szerint nem manipuláltak a leletek
Újabb fordulat a mexikói „ufómúmiák” ügyében 

Forrás: Youtube/Telegraph

2023. 09. 20.
Röntgen és CT-vizsgálatok alapján mégsem manipulálták a mexikói "idegen múmiák" testeit, állapította meg egy kutatócsoport.

Mint arról beszámoltunk a múlt héten a mexikói kongresszusban egy meghallgatás során bemutattak két különleges múmiát, amelyekről azt állították, hogy nem földi eredetűek. Az apró termetű, megkövesedett lények maradványait állítólag Peruban, a híres Nazca-vonalak közelében egy barlangban találták meg, és Jamie Maussan ufókutató újságíró azt állította róluk, hogy mintegy 1000 évesek. 

A szemmel láthatóan nem emberi tetemeknek három ujjuk és hátrafelé meghosszabbodott koponyájuk van, viszont nincs erős csontozatuk és fogsoruk.

Ránézésre ezek a múmiák akár kultikus szobrok is lehetnének, de ennek ellentmondani látszik az, hogy Maussan szerint DNS-vizsgálatot is végeztek a lényeken, és ezek azt mutatták, hogy 30%-ban „nem emberi DNS”-t tartalmaznak. 

A felvételek bejárták a világsajtót és az internetet, de többségében szkeptikus vélemények fogalmazódtak meg velük kapcsolatban, mondván,

a testek azért tűnnek ennyire bizarrnak, mert manipulálták őket valamilyen módon.

Most azonban Mexikóvárosban egy orvosi vizsgálatnak vetették alá a múmiákat, méghozzá egyszerre háromféle tesztet is végeztek, CT-t, röntgent és fluoroszkópiát – ez utóbbi lényegében egy folyamatos röntgenfelvétel.

A vizsgálatokat José Benitez, a Haditengerészeti Minisztérium Egészségtudományi Kutatóintézetének igazgatója végezte, aki azt mondta, hogy megállapítható, miszerint a holttesteket nem rakták össze szándékos megtévesztés céljából, vagyis nem manipulálták őket.

A professzor szerint a testek csontváza nem tartalmaz semmiféle betoldást, vagyis nem különböző darabokból állították össze – ahogy arra az eddigi kritikák utaltak. Az orvos hozzátette azt is, hogy az állításokkal ellentétben annak sincs nyoma, hogy a koponyát több darabból rakták volna össze.

Mint a raketa.hu írása megemlíti, az orvoskutató nem pártatlan szereplő, mivel Jamie Maussannal közösen mutatta be a testeket a múlt héten. Az akadémikusok és a régészek egyik elmélete szerint egyébként a maradványok valójában mumifikált emberi testek (ahogy erre már volt példa Maussan egy korábbi “felfedezése” kapcsán, mikor is az általa idegennek vélt testről kiderült, hogy az valójában egy kétéves őslakos gyermek holtteste). 

A perui kormány állítása szerint pedig az idegen múmiák prehispanikus tárgyak, és ezért

bűnügyi nyomozásba kezdtek, hogy a múmiák miként kerültek az ország határain kívülre.

Maussan azt állítja, hogy ő ártatlan, és „nem tett semmi törvénytelent”, azt azonban már nem tudta megmagyarázni, hogyan kerültek a holttestek a birtokába.

A talány tehát továbbra sem oszlott el, és nem jutottunk közelebb a megdöbbentő leletek megfejtéséhez. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!