Exkluzív: Hol készültek a Pentagon ma közzétett hivatalos UFO-videói?
A Heteknek nyilatkozott a nyomozás egyik szakértője
Exkluzív: Hol készültek a Pentagon ma közzétett hivatalos UFO-videói?

Forrás: Pentagon

2020. 04. 28.
Április 28-án a Pentagon bemutatott három, azonosítatlan légijárműről készült hivatalos felvételt. A videók már eddig is ismertek voltak, de a Pentagon most először ismerte el hivatalosan is, hogy azokon „azonosítatlan légi jelenségek” látszanak. A védelmi minisztérium közleménye szerint azért hozták nyilvánosságra a felvételeket, mert le szeretnék zárni a találgatásokat a hitelességükkel kapcsolatban.

Lapunk interjút készített a nyomozás egyik hírszerzési szakértőjével, aki személyesen hallgatta meg az incidenst észlelő vadászpilótákat. Tim McMillan a Heteknek elmondta, hogy a jelentése elkészítéséhez öt tiszttel beszélt, akik látták az azonosítatlan repül tárgyakat. „Először a Nimitz-kötelékhez tartozó Princeton hadihajó észlelt a radarján nyolc-tíz, kötelékben repülő tárgyat. Mivel a hadihajón éppen akkor üzemeltek be egy vadonatúj légi megfigyelési rendszert, eleinte ennek a hibájára gyanakodtak. Miután azonban az észlelések több napon át megismétlődtek, riasztottak két F–18 Super Hornet vadászgépet, hogy meggyőződjenek arról, vajon valóban fizikai tárgyak jelentek-e meg a radarképernyőkön. Amikor az észlelés helyszínére értek, még látták az egyik repülő tárgyat, de ahogy meg akarták azt közelíteni, két másodperc alatt látótávolságon kívülre került.”

A Hetek számára készített tavaly decemberben készített interjúban az amerikai hírszerzési szakértő többek között azt is elmondja:

  • hány szemtanúja volt a rendkívüli repülő tárgyak megjelenésének
  • miért akarta a Pentagon eleinte eltitkolni a felvételeket
  • mi a kapcsolat a Roswell-incidens és a Nimitz-hadihajón észlelt jelenségek között
  • találtak-e nyomot arra, hogy idegen nagyhatalmak is érintettek az ügyben

Exkluzív interjúnkat itt olvashatja teljes terjedelmében.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!