Új komplexummal bővült a Hit Gyülekezete hajdúsámsoni gimnáziuma
Új komplexummal bővült a Hit Gyülekezete hajdúsámsoni gimnáziuma

Tasó László országgyűlési képviselő, Antal Szabolcs polgármester, Mészáros István lelkész(Fotó: Hit Gyülekezete Sajtóiroda)

2020. 09. 03.
Augusztus 31-én délután sor került a hajdúsámsoni gimnázium ünnepélyes átadására, mely során a diákok és szüleik, valamint a környék településeiről meghívott vendégek először tekinthették meg a Rákóczi-iskola fejlődésének újabb mérföldkövét - áll a hit.hu közleményében.

A közel ezer tanulóval működő hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola 2013-ban, még általános iskolaként került a Hit Gyülekezete fenntartásába, ezt követően tavaly gimnáziumi képzést, idén pedig gépészeti és a szociális ágazathoz tartozó hároméves szakképzést indított.

Az  intézmény idén szeptemberben egy vadonatúj, kétezer négyzetméteres szakgimnáziumi komplexummal kiegészülve kezdi meg a tanévet.

Fotó: Hit Gyülekezete Sajtóiroda
Fotó: Hit Gyülekezete Sajtóiroda

A közlemény szerint, a 2018 júniusában elindult kétütemű beruházást a Hit Gyülekezete finanszírozta és ezen a nyáron az első ütem került átadásra, mely három tanteremmel, valamint informatikai és nyelvi laborral, természettudományos szaktanteremmel, tanműhellyel bővítette az iskola már eddig is jelentős épületegyüttesét. Emellett kialakításra került egy olyan, mobilfallal leválasztható, multifunkcionális és modern aula, mely az iskolai programok mellett városi és közösségi rendezvényeknek lehet méltó helyszíne. Bujdosó Tibor iskolaigazgató megköszönte a fenntartó támogatása mellett, China Tibor tervező és Gunyecz István építész, valamint kollégáik áldozatos munkáját.

A rendezvényen felszólalt Tasó László, a választókerület országgyűlési képviselője is, aki őszinte örömét fejezte ki amiatt, hogy Hajdúsámson ilyen nagy léptékben fejlődik.

„Itt Hajdúsámsonban komolyan veszik azt, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a nemzet, az ország erős legyen.”

– fogalmazott a képviselő, aki méltatásában kifejezte, az, hogy a gimnázium egy ilyen „pompás, pazar, remek épületben” működhet, a jövőnek szól és a nemzeti közösséget szolgálja.

„Azt gondolom ezzel az épülettel, ami egy igazi ékszerdoboz, a mai napon gazdagabbak lettünk”

– kezdte beszédét Antal Szabolcs Hajdúsámson polgármestere, aki szerint hatalmas dolog az, hogy ebben a városban nem megszűnik és bezár az iskola, hanem éppen egy új intézményegységgel bővül.

Fotó: Hit Gyülekezete Sajtóiroda
Fotó: Hit Gyülekezete Sajtóiroda

„Ilyen korszerű épületben tanulni nagyon jó érzés lesz és a város egy még színvonalasabb közösségi teret is kaphatott – mondta a polgármester, majd kiemelte - örülök annak, hogy ilyen önzetlen az iskola vezetése, a fenntartó, akármikor kérünk valamit mindig segítenek és készségesen állnak hozzánk.”

„Ez az épület a helyben lakó és dolgozó emberek hitét, áldozatkészségét és reménységét is kifejezi”

– jelentette ki dr. Mészáros István, a Hit Gyülekezete lelkésze –, hogy megéri családot alapítani, megéri helyben maradni, mert lehet helyben boldogulni.” A fenntartó egyház képviselőjeként Mészáros István kifejezte: „ez az épület is ékes bizonyítéka annak, hogy a Hit Gyülekezete helyi közösségei, az isteni felelősségnek megfelelően, a rájuk bízott javakat a közjó érdekében gyarapítani, hasznosítani és sohasem felélni kívánják.”

(Hetek/hit.hu)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!