Új brit miniszterelnök: nem szavakkal, hanem tettekkel fogom egyesíteni az országot
Új brit miniszterelnök: nem szavakkal, hanem tettekkel fogom egyesíteni az országot

Forrás: Youtube/Telegraph

2022. 10. 25.
Rishi Sunak kormányfőként tartott első beszédében megköszönte elődjeinek a munkáját, és kijelölte a kormányának a fő célkitűzéseit.

A brit miniszterelnök elmondta, hogy Nagy-Britannia súlyos gazdasági válsággal kell hogy szembenézzen, hiszen egyszerre sújtják a pandémia utóhatásai, és az orosz-ukrán háború miatti nehézségek.

Sunak ígérete szerint elsősorban a gazdasági stabilitásra fogja a hangsúlyt helyezni, és fontosnak tartja, hogy a kormánya “ne hagyjon adósságot a következő generációra, a gyerekeikre és unokáikra, melyeket mi túl gyengék voltunk, hogy kifizessünk”.

A kormányfő tervei szerint meg fogja erősíteni az állami egészségügyi rendszert, javítaná az iskolák helyzetét, megerősítené a közbiztonságot és az államhatárok védelmét, de nagyobb hangsúlyt helyezne a fegyveres erők támogatására és a környezetvédelemre is. A miniszterelnök ezen célok megvalósítása mellett az országot szeretné majd egyesíteni, és kiérdemelni az emberek bizalmát.

Ahogy arról beszámoltunk, Sunak a gazdasági döntései miatt nagyon népszerű lett pénzügyminiszterként, de erkölcsi kérdésekben ritkán vagy egyáltalán nem foglalt állást.

Külpolitikai kérdésekben viszont többször is nyilatkozott, Jeruzsálem státuszával kapcsolatban például azt mondta korábban, hogy “kétségkívül történelmi fővárosa” Izraelnek, és felvetette annak a lehetőségét, hogy a brit nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetnék.

Sunak emellett korábban támogatott egy olyan törvényjavaslatot is, mely az Izraelt támogatta az ország elleni bojkottal szemben.

“A zsidó közösség helyesen lép fel azokkal szemben, akik a világ egyetlen zsidó államának akarnak kárt okozni” - írta a politikus egy korábbi cikkében.

A volt pénzügyminiszter felszólalt az Egyesült Királyságban terjedő antiszemitizmussal szemben is.

“A parlamentben és az országban mindenkinek egyértelműen fel kell lépnie az antiszemitizmussal szemben, és eltökélt vagyok az iránt, hogy a társadalmunknak ez az átka teljesen megsemmisüljön” - mondta Sunak.

(Gov.uk / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!